(© CEV)
(© CEV)

Crveno-bela dominacija i na Banjici: Evropska elita sve bliže...

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.09.24. | 20:15

Crvena zvezda pobedila Omoniju - 3:0 i plasirala se u drugu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona

Nagoveštaj da je Crvena zvezda još u Nikoziji prebrinula sve brige oko plasmana u drugu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona pokazao se kao opravdan. Crveno-beli su u revanšu premijernog kola ponovo nadigrali Omoniju – 3:0 (25:22, 25:18, 25:19), potvrdivši da su daleko kvalitetniji rival.

Znao je prvak Srbije da mu je na Banjici dovoljan i bod kako bi zvanično overio vizu za nastavak takmičenja. Unapred poznata računica sprovedena je u delo već posle 50-ak minuta igre. Stekli su baš u tim trenucima izabranici Ivice Jevtića toliko željenu prednost u setovima (2:0), rešivši bilo kakvu dilemu... Naravno, ukoliko je i postojala.

Izabrane vesti

Otežavajuća okolnost nije predstavljalo ni odsustvo startnog primača Filipa Stoilovića, koji je utakmicu propustio iz zdravstvenih razloga. A kao džoker stručnog štaba iskočio je Danilo Ilić. Mladi rezervista je ukazanu šansu iskoristio na najbolji mogući način. Sjajno je napadao i odlično servirao, dok je veliki doprinos dao i u osnovnom zadatku – kroćenju protivničkih servisa. Na kraju je zabeležio osam poena, najavivši da bi u daljem toku sezone mogao i češće da bude na terenu.

S druge strane, kiparski predstavnik samo je delimično odolevao pred naletima prvotimaca sa Marakane. Suprostavio se ozbiljno isključivo u uvodnoj deonici. Možda je tada i delovalo da je u stanju da napravi iznenađenje. Međutim, završnicu je obeležio upravo Ilić, uz podršku dva AleksandraGmitrovića i Stefanovića. Kada je zasijalo na semaforu 23:19 za Zvezdu, činilo se da je sve rešeno... Približila se potom Omonija izjednačenju – 22:23, ali je Egipćanin Omar Ahmed izrastao u junaka – 25:22.

Nastavak okršaja, doneo je i apsolutnu dominaciju. Crveno-beli su do sredine drugog perioda stekli visoku prednost – 14:10. Polako su je i uvećavali, čime su nade momaka u zelenim dresovima uskoro i bile raspršene – 20:13. Osvajanje tog dela igre, značilo je i da je ostvaren primarni cilj. Prema očekivanju, Jevtić je u trećem setu malo i zarotirao sastav. Kapitena Gmitrovića ostavio je na klupi, a u vatru ubacio iskusnog Aleksandra Blagojevića. Osim opuštenijeg pristupa, verovatno i nije imao previše zamerki. Kako i da bude drugačije... Uknjižen je novi maksimalan trijumf – 25:19, pa je preostalo da sa svojim adutima sačeka ishod duela Selver – Orion (sreda, 20.00, prvi meč 3:0). Na taj način i sazna ime narednog protivnika, odnosno da li će putovati u Estoniju ili Holandiju.

Inače, najefikasniji u redovima pobednika bio je Ahmed sa 12 poena. Ipak, MVP nagrada pripala je ruskom dizaču Ivanu Lukjanenku.

Liga šampiona za odbojkaše – 1. kolo kvalifikacija

Utorak

Olimpijakos – Strumica 3:0 (25:19, 25:17, 25:21), prvi meč 3:0

Crvena zvezda – Omonija 3:0 (25:22, 25:18, 25:19), prvi meč 3:0

Sreda

18.00: Tirol – Kapošvar (prvi meč – 3:0)

19.00: Brašov – Radnik (prvi meč – 3:0)

19.30: Šonenverd – Jekabpils (prvi meč – 3:1)

20.00: Orion – Selver (prvi meč – 0:3)

21.00: Benfika – Guaguas (prvi meč – 1:3)

Četvrtak

19.00: HAOK Mladost – Budva (prvi meč – 3:1)

Piše: Uroš Selenić


tagovi

OK Crvena ZvezdaLiga šampiona u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara