Stefan Vidović (©VSS)
Stefan Vidović (©VSS)

Crnogorci otkrili karte za Olimpijske igre: Dvojica klasnih golmana, povratak Đurđića

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.07.24. | 16:06

Nema naturalizovanog beloruskog vaterpoliste Kanstantsina Averke

Ivica Tucak je juče obznanio koga vodi u Pariz od hrvatskih vaterpolista, a danas je to uradio i crnogorski selektor Vladimir Gojković.

Da ima velikih iznenađenja – nema. Jedna od malobrojnih promena u odnosu na prethodne velike turnire je povratak Bogdana Đurđića. Nekadašnji član Crvene zvezde nije bio deo državnog tima na Evropskom prvenstvu u Zagrebu i Dubrovniku, kao ni Svetskom prvenstvu u Dohi. Ali, mesto u državnom timu 'kupio' je odličnim izdanjima na turniru u Šapcu.

Izabrane vesti

Bogdan Đurđić je bio najbolji pojedinac u pobedi Crne Gore nad Srbijom. U četvrtom periodu dao je tri gola, poslednjim je, nekoliko sekundi pre zvuka sirene, doneo peterce svom timu. Uverio je Vladimira Gojkovića da na njega može da se osloni.

Crna Gora će u Parizu imati dvojicu klasnih golmana – Petra Tešanovića i Dejana Lazovića. Uzdanica će biti i Đuro Radović, levoruki šuter koji je ovog leta pojačao Novi Beograd i pridružio se reprezentativnom saborcu Miroslavu Perkoviću.

Na spisku putnika Crne Gore za Pariz nalaze se: golmani Dejan Lazović i Petar Tešanović, kao i Marko Mršić, Miroslav Perković, Jovan Vujović, Aljoša Mačić, Vlado Popadić, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Đuro Radović, Vladan Spaić, Dušan Matković i Vasilije Radović.

Otpao je naturalizovani beloruski vaterpolista Kanstantsin Averka, koji je igrao promenljivo, a zbog suspenzije nema ni Alekse Ukropine. Levoruki bombarder je pao na doping testu na Svetskom prvenstvu u Dohi, koristio je nedozvoljena sredstva za inhaliranje, i od sredine februara poznato je da neće nastupati na Olimpijskim igrama.


tagovi

Vladan SpaićJovan VujovićOlimpijske igreOlimpijske igre 2024vaterpolo reprezentacija Crne GoreVladimir GojkovićBogdan ĐurđićMiroslav PerkovićĐuro RadovićPetar TešanovićDejan LazovićAljoša MačićVlado PopadićStefan VidovićDušan MatkovićVasilije RadovićMarko MršićPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara