"Soro"
"Soro"

Crno-bela deca na korak od sna: Soro srušio Radnički u petercima, titula na korak od Banjice!

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.05.15. | 19:34

Iskusni čuvar mreže zamenio mladog Rističevića u četvrtoj seriji, a kasnije sa dva odbranjena petrca doneo veliko slavlje svom timu - 13:12

Soro

Partizanova deca su na korak od šampionskog trofeja, ali im je tu mogućnost doneo onaj najiskusniji - Slobodan Soro! Prekaljeni čuvar mreže zamenio je supertalentovanog Dimitrija Rističevića u četvrtoj seriji, a onda sa dva odbranjena peterca doneo slavlje izabranicima Vladimira Vujasinovića - za 2:0 u finalnoj seriji -  13:12 (2:1, 3:3, 0:2, 2:1, 6:5).

Izabrane vesti

Partizan je vodio u prve dve četvrtine, posle prve rezultatom 2:1, a na poluvremenu sa 5:4, ali su Kragujevčani u nastavku preuzeli primat. Gosti su poveli sa 6:5 golom Miličića, a tim rezultatom se ušlo i u odlučujući period, koji su Kragujevčani otvorili golom iz peterca Marka Petkovića, ali se domaćin nije predavao.

Nikola Jakšić je smanjio na 7:6 takođe iz penala, dok je nešto manje od dva minuta do kraja meča izjednačenje Partizanu doneo Gavril Subotić.

Radnički potpom nije iskoristio igrača više, ali se nisu proslavili ni crno-beli, pa je poslednji minut doneo apsolutnu dramu, gde ni jedni, ni drugi nisu uspeli ozbiljnije da priprete - pa su na kraju odlučivali peterci.

Mandić

Penal seriju je započeo najbolji strelac crno-belih Dušan Mandić, čiji je udarac odbranio Živojinović. Potom su usledili precizni udarci sa obe strane, sve do četvrte serije kada je Vujasinović u bazen poslao Sora, umesto nedovoljno iskusnog Rističevića.

Boris Popović je odmah savladao iskusnog čuvara mrže, ali to u odlučujućoj seriji nije uspeo iskusni Aleksandar Ćirić, čiji je udarac odbranio golman reprezentacije Brazila, baš kao i onaj Srđana Vuksanovića - za veliko slavlje na Banjici.

Najbolji strelac utakmice bio je Mandić sa tri postignuta pogotka, a kod domaćina se istakao i Jakšić sa dva pogotka. Isti učinak u gostujućem taboru imali su Miličić, Vuksanović i Petković, a u strelce se upisao i Basara.

Naredna utakmica biće odigrana u subotu u Kragujevcu, kao i eventualna četvrta 20. maja.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

VK RadničkiVK PartizanSlobodan Soro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara