Uroš Kojadinović (©MN Press)
Uroš Kojadinović (©MN Press)

Crno-beli Holivud: Filmske završnice sa srećnim krajem, ostalo je snage za "dan d" u Šapcu

Vreme čitanja: 4min | uto. 30.04.24. | 12:21

„Ova utakmica je bila oličenje hrabrosti koje ima ova ekipa. Sledi nam majstorica, idemo da ’poginemo’ i tamo“, rekao je za Mozzart Sport Uroš Kojadinović. „Zreo smo kolektiv, nema nikada predaje“, ističe Mladen Šotić

Bez vođe tima, kapitena Nikole Zečevića, kao i desnog krila Nemanje Jovića, rukometaši Partizana priredili su novu dramu sa srećnim krajem za svoje navijače. Pobeđena je Metaloplastika na Banjici posle trilera i sedmeraca, pa je dan odluke u četvrtak (19.00) u dvorani Zorka. Ko će na megdan Vojvodini u finalu plej-ofa Superlige Srbije?

Opet je u penal-ruletu, kao u Pančevu u polufinalu i Novom Sadu u finalu Kupa Srbije, sreća bila saveznik čete Đorđa Ćirkovića. Sreća, ali i koncentracija kod izvođenja najstrože kazne (6 od 7, samo nije pogodio mrežu Veljko Popović u petoj seriji, uz svih pet realizovanih sedmeraca u finalu Kupa Srbije na Slanoj bari), kao i junak na golu Nemanja Marjanović.

Izabrane vesti

Došao je iskusni čuvar mreže tiho u Humsku krajem februara, pretposlednjeg dana prelaznog roka. U rodnom Pančevu, u taboru Dinama, odrekli su se njegovih usluga. Stigao je da pomogne, a iskoristio je lošu formu prvog čuvara mreže Luke Arsenića i izrastao u junaka crno-belih. Golman koji ima 40 godina, i koji je branio u Francuskoj i Češkoj, gde je ostavio najveći trag u Karvini, odbranio je udarce Milanu Jovanoviću u petoj i Mateji Dodiću u sedmoj seriji.

Blistao je i reprezentativac Srbije Uroš Kojadinović. Preuzeo je komandu od Nikole Zečevića, koji je s klupe bodrio saigrače. Nije mogao popularni Zeka da pomogne zbog preloma nosa u prvoj utakmici u Šapcu. Iako je levoruki Subotičanin očajno krenuo sa tri greške, posle par minuta „hlađenja“ na klupi odigrao je kao u transu, do poluvremena dao devet golova, u nastavku još tri, dok je u penal-ruletu dva puta sa sedam metara prevario u ponedeljak uveče indisponiranog Darka Arsića na golu Šapčana.

20.45: (1,45) Nant (8,50) Fikse Berlin (3,40)

Kojadinović je imao šut 14/14 i potvrdio da će biti adut i Borisa Rojevića u dvomeču baraža za Svetsko prvenstvo sa Špancima narednog meseca.

Na početku je bilo nervoze, verovatno zbog velikog uloga. Trener me izvukao na kratko, ali kasnije sam uhvatio ritam, vratio samopouzdanje. Želim da ostavim poslednji atom snage za ovu ekipu. Bez ovih momaka i svakog ko je u timu, u klubu, ne bismo napravili ove filmske završnice. Tako je bilo u Pančevu, Novom Sadu, sada i na Banjici. Ova utakmica je oličenje hrabrosti koje ima ova ekipa. Sada se serija seli u Šabac, idemo da 'poginemo' i tamo“, rekao je Kojadinović za Mozzart Sport.

Ima li snage za četvrtak i ključni meč polufinalne serije plej-ofa?

Mislim da ćemo biti rasterećeniji u četvrtak. Igrali smo na Banjici u većem delu meča u grču. Nikola Zečević je imao problem sa nosem, nije mogao da nam pomogne, nije bilo zbog povrede zgloba i Nemanje Jovića. Falila nam je rotaciji. Čekamo i Peštića i Kovačevića da nam pomognu i verujem da će oni da dođu do izražaja u Šapcu. Imamo dovoljno vremena do četvrtak da se odmorimo, resetujemo. Verujem da ćemo igrati pametnije, da ćemo imati manje tehničkih grešaka. Baš smo ih imali mnogo u ovom drugom meču, posebno na startu. To je verovatno zbog prevelike želje da se pruži maksimum, da se izgine za ovaj dres koji nosimo. Na kraju smo uspeli“.

Mogla je da bude i poslednja utakmica u dresu Partzana?

Nisam dao da bude, ali ni saigrači. Idemo do kraja, Imamo kvalitet za finale. Ništa nismo napravili još. Možda je i dobro što je bio ovaj rolerkoster. Imali smo dobar procenat šuta. Nadam se da će sve da nam se poklopi u četvrtak. Čekamo ovaj meč nestrpljivo, hoćemo u finale. Imamo i sve veću podršku navijača, što me raduje i nadam se da će nas bodriti i u četvrtak“, zaključio je desni bek crno-belih koji će naredne sezone da brani boje francuskog Tuluza.

Mladen Šotić i Nikola Zečević (©MN Press)Mladen Šotić i Nikola Zečević (©MN Press)

Mladen Šotić je bio sjajan u drugom poluvremenu. Pogađao je s krila, sa sedam metara i tokom 60 minuta, ali i u penal-ruletu. Mogao je odvede svoj tim do pobede i pre sedmeraca, kada je u finišu na sedam-osam sekundi pre kraja ukrao loptu Vojislavu Brajoviću, ali se spetljao i propuštena je šansa da se pobedi na isteku 60. minuta.

Imao sam preveliku želju, gledao sam na sat. Pala je koncetracija, ispala mi je lopta, nisam stigao da šutnem. Drago mi je na kraju što se sve dobro završilo. Pokazali smo u penal seriji da smo zreo kolektiv, da nema nikada predaje, da dišem svi kao jedan. Bilo je mnogo grešaka, moramo to da analiziramo i ispravimo za četvrtak, ali smo na odbranu i želju sve to nadoknadili“, istaklo je levo krilo vicešampiona Srbije.

Kada igra Partizan u poslednje vreme, drame su sigurne...

Vidi se da se kvalitet domaćeg prvenstva podigao. Imamo zanimljivu završnicu šampionata. Više ekipa je konkurentno, ne izdvaja se samo Vojvodina“.

Hoće li biti i četvrta penal sreća u Šapcu?

"Ako bude, nadam se, daće bog. Mi se spremamo, svaki dan vežbamo sedmerce. Tu je i Nemanja Marjanović čije iskustvo nam mnogo znači, pogotovo kada dođe do ovih penal serija. Imamo šansu da se borimo za još jedan trofej i nadam se da ćemo da izborimo finale sa Vojvodinom", istakao je Šotić.



tagovi

RK PartizanMetaloplastikaMladen ŠotićUroš KojadinovićRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara