(© Starsport)
(© Starsport)

Crno-bela rekonstrukcija: Partizan u novom igračkom i trenerskom ruhu

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.09.24. | 12:20

Trener Dragan Kobiljski napravio spoj mladosti i iskustva

Kada su u Partizanu analizirali urađeno u prethodne dve sezone, doneli su i potpuno drugačije zaključke. Ako je takmičarska 2022/2023. ocenjena kao istorijska zbog osvojene triple krune, onda bi protekla (2023/2024) mogla da se smatra neuspešnom. Posmatrajući isključivo rezultate, završena trka bez ijednog odbranjenog trofeja, umnogome je uticala na brojne modifikacije u taboru sada već bivšeg šampiona. Parni valjak je tokom letnje pauze doživeo totalnu rekonstrukciju. Kako u stručnom štabu, tako i u igračkom kadru. A pred nove izazove na domaćoj sceni, poznato je i u kakvom ruhu crno-beli dočekuju mečeve u Superligi i Kupu...

Jedna od najvećih promena dogodila se pored terena. Čuveni reprezentativac Bojan Janić prvi je digao sidro, napustivši trenersku funkciju. Mladi i perspektivan stručnjak, koji je angažovan i kao asistent u stručnom štabu selektora Orlova Igora Kolakovića, imaće po čemu da pamti period proveden u Partizanu. Osvojio je u proteklih šest godina četiri trofeja, među kojima je i daleko najvredniji onaj namenjen nacionalnom šampionu. Međutim, kada je "pakovao kofere" sa sobom je poneo još tri pehara, zahvaljujući sjajnim partijama u Kupu i Superkupu.

Izabrane vesti

(© Starsport)(© Starsport)

Kako je u međuvremenu i došlo vreme za rastanak, Janić je više puta naglasio koliko je emotivno preživeo odlazak.

"Strašno trnovit put, često na ivici odustajanja. Drago mi je da sam ispunio ono što sam i obećao kada sam dolazio. Bilo je mnogo finala, poraza i trofeja. Međutim, konstantno smo bili u vrhu", istakao je Janić u intervjuu za Mozzart Sport kada je i postalo jasno da više neće biti deo Partizana.

Bojan karijeru nastavlja na egzotičnoj destinaciji, u redovima Šababa Al-Ahila iz Dubaija. Epilog je značio i da klupski čelnici hitno moraju da reaguju i pronađu adekvatnu zamenu. Na kraju je izbor pao na igračku legendu Dragana Kobiljskog. Da li je napravljen i pravi odabir, verovatno ne bi trebalo ni sumnjati. Svojevremeno je imao vredna dostignuća za kormilom večitog rivala. Naime, kao strateg Crvene zvezde arhivirao je dve titule, ali je i isto toliko lovorika pobrao u Superkupu, uz jedno slavlje u najmasovnijem takmičenju - Kupu. Prethodno je kao prvi trener vodio i Borac iz Starčeva, kragujevački Radnički i rumunske predstavnike Zalau i Rapid.

(© OK Partizan)(© OK Partizan)

Osim u stručnom, dogodila se i transformacija u igračkom sastavu. Oprostili su se od crno-bele odore, između ostalih, nosioci igre kao što su Novica Bjelica, Lazar Marinović, Luka Tadić, Stefan Janković i Miloš Krsteski. Nova lica su i zadužila opremu. Najveća pojačanja, barem do sada, predstavljaju dolasci blokera Nemanje Čubrila i Nikole Goića, kao i primača servisa iz Irana, Mohamada Sadaha. Mnogo je urađeno i na podmlađivanju kadra, zbog čega se i potpisi ugovora sa Stefanom Dakićem i Lazarom Jeremić mogu posmatrati kao zalog za budućnost. Doduše, bez ikakve dileme će Kobiljskom najviše značiti ostanak iskusnog korektora Milije Mrdaka.

Šta se može očekivati od Beograđana u predstojećoj sezoni, nezahvalno je prognozirati. Napravio je Kobiljski spoj mladosti i iskustva. Iako crno-beli nisu u krugu prvih favorita za titulu, ne treba ih pre vremena otpisivati. Upravo i šansu da ponove istoriju vrebaju iz senke... Možda tada i mogu da budu najopasniji.


tagovi

Bojan JanićOK PartizanDragan KobiljskiSuperliga Srbije u odbojciMilija Mrdak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara