Đorđe Ćirković (©MN Press)
Đorđe Ćirković (©MN Press)

Ćirković: Vile su nas poljuljale, momci su verovali i kada smo imali „minus 5“

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.04.24. | 22:38

„Kako se kaže, igrači su ispoštovali sve iz svlačionice u nastavku utakmice. Nisu! Uradili su mnogo više“, rekao je trener Partizana za Mozzart Sport posle meča na Slanoj bari i prvog trofeja u Humskoj posle 11 godina

Hoću da uđemo kao ravnopravan rival, potpuno ubeđeni da imamo podjednake šanse u finalu. I naravno, tako je pred svako borbu za trofej. Reč imaju oba finalista, ali u subotu pričaće samo pobednik”, rekao je trener rukometaša Partizana Đorđe Ćirković u velikom intervjuu za Mozzart Sport pred finalni dvoboj sa Vojvodinom u Novom Sadu.

Posle meča koji je trajao skoro tri sata, reč ima pobednik.

Izabrane vesti

Teško je sada nešto pametno reći posle ovakve utakmice. I kad nismo igrali dobro, i kada smo gubili na poluvremenu sa pet golova razlike, momci su verovali, nisu gubili veru. Samo tako je mogla da se pobedi Vojvodina na njihovom terenu. Sada, kako se kaže, momci su ispoštovali sve iz svlačionice u nastavku. Nisu! Uradili su mnogo više“, rekao je Ćirković za Mozzart Sport posle meča na Slanoj bari i prvog trofeja u Humskoj posle 11 godina.

Svašta je bilo u finalnom meču.

Da smo imali sreće, imali smo. Vile su nas poljuljale, kako u polufinalu u Pančevu protiv Dinama, tako i u finalu sa Vojvodinom. Ovo je veliki podstrek za klub. Sada brojimo ranjene, potrošnja je velika, imamo povrede, udarce... Psihološki i fizički je bilo iscrpljujuće, ali sigurno da ćemo od ponedeljka lakše da radimo. Ovo je veliki trenutak za nas“.

Posle -5 u prvom poluvremenu, u nastavku je Partizan igrao veći deo u napadu „7 na 6“. Rizik se isplatio.

Bio je to plan. Od ponedeljka smo vežbali to, hteli smo da iznenadimo Vojvodinu i mislim da nam je to pošlo od ruke“.

Iskusni golman Nemanja Marjanović je bio opet iks faktor, kao u pre desetak dana protiv Metaloplastike, u meču koji je crno-belima doneo treće mesto u Super rukometnoj ligi pred plej-of.

Jeste, bio je Marjanović sjajan kada se odlučivalo, ali isto tako u dva meča protiv Vojvodine koje smo izgubili u prvenstvu, Trnavac je bo iks faktor. Ne može samo jedan igrač da bude zaslužan, svi su... Od Zečevića koji je povukao kada nam nije išlo, pa do Mićića u produžecima, Popovića na kraju, Šotića u odbrani, Obradovića, Kojadinovića... Veliko srce i želju su pokazali igrači“.

Sada, napad na titulu.

Posle ovog meča mislim da niko ne sumnja da će ovi momci da izgaraju u plej-ofu. Sada je mnogo lakše psihološki da se pripremimo za plej-of“, zaključio je Ćirković.

Po povratku u prestonicu, uslediće slavlje crno-belih rukometaša u jednom beogradskom restoranu...

Posle 11 godina, konačno, vreme slavlja u Humskoj.



tagovi

RK VojvodinaRK PartizanKup Srbije u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara