Veljko Davidović (©RK Crvena zvezda)
Veljko Davidović (©RK Crvena zvezda)

Četvrti novajlija u Zvezdi: Davidović iz Radničkog u Ljutice Bogdana

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 15:34

Iskusni pivotmen stigao u redove crveno-belih rukometaša

Crvena zvezda polako pravi tim za narednu sezonu. Cilj je plej-of i konačno plasman u Evropu. Posle trenera Marka Krivokapića koji je zamenio Nedeljka Matića, tandema iz Jugovića, desnog beka Nemanje Momčilovića i levog krila Alekse Skubana, iskusnog golmana Radula Radulovića iz portugalskog Maritima, u Ljutice Bogdana je stiglo i četvrto pojačanje.

Dres crveno-belh rukometaša braniće naredne sezone iskusni Čačanin, pivotmen Veljko Davidović (31) koji je prošlu sezonu proveo u redovima kragujevačkog Radničkog. To mu je bio drugi mandat u Šumadiji, a imao je i epizode u inostranstvu. Jednu godinu je proveo u poljskom Vibžežeu, a branio je i boje izraleske Neseziorea, španskih klubova Bidasoe i Lausarotea i makedonskog Butela. U Srbiji je igrao za Mladost iz rodnog Čačka, a zatim za Požegu, Dinamo iz Pančeva, Proleter i Novi Pazar.

Izabrane vesti

Prošle sezone na mestu kružnog napadača u redovima Beograđana igrali su Dušan Andrejević, Borislav Urta i Đorđe Majes.

Zvezda je prošlu sezonu završila kao šesta u Superligi Srbije, odnosno kao druga u plej-autu, bila je daleko od borbe za plej-of. Godinu dana ranije još gora, sedma. Prošla sezona je protekla u finansijskoj stabilizaciji i svi se u Ljutice Bogdana nadaju da dolaze bolji dani za nekadašnjeg šampiona koji je 16 godina bez titule, 13 bez Evrope, a sedam bez trofeja.

OVDE pročitajte bilans dosadašnjeg rukometnog prelaznog roka u Srbiji.



tagovi

RK Crvena zvezdaVeljko Davidović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara