(©CEV)
(©CEV)

Četiri puta će odmeriti snage ove sezone u LŠ: Jastrežebski ponovo favorit, Fridrihshafen juri iznenađenje

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.03.23. | 11:53

Nemački i poljski predstavnik igraju danas od 19 časova

Dva susreta u grupnoj fazi, pa nova dva već u četvrtfinalu Lige šampiona. Tako se namestilo ove sezone Jastrežebskom i Fridrihshafenu.

Poljski i nemački tim bili su u grupi zajedno sa Vojvodinom i Monpeljeom. Poljaci su sa svih šest pobeda završili prvi deo elitnog takmičenja na vodećoj poziciji i otišli direktno u četvrtfinale. Nemci su bili odmah ispod i sa drugog mesta su otišli u razigravanje, gde su naleteli na Tur. Upisali su dve pobede i onda zakazali nova dva duela sa dobro poznatim protivnikom. Prvi ili tačnije treći okršaj u sezoni na programu je večeras od 19 časova.

Izabrane vesti

Prve pobedničke korake ka četvrtfinalu već su napravila tri kluba - Halkbank, Zaksa i Peruđa. Ali posle svega viđenog u prvim obračunima, mogu da se očekuju veoma zanimljivi revanš mečevi i preokreti. Polufinalisti će biti poznati naredne nedelje, posle odigranih duela 15. i 16. marta.

Na večerašnjoj utakmici uloga favorita je na strani Jastrežebskog. Poljski tim je dva puta ove sezone bio bolji, na gostujućem terenu 3:1, a onda i na domaćem maksimalnim rezultatom.

I prošle sezone su isto ove dve ekipe bile zajedno u grupi. Fridrihshafen je bio znatno slabiji nego sada, završio je na poslednjem mestu sa skorom 1-5. Jastrežebski je kao i ove sezone bio prvi u grupi sa učinkom od svih šest pobeda. Međusobni okršaji su bili identični kao i sada - oba su dobili Poljaci i samo su na jednom izgubili set.

Definitivno bi bilo iznenađenje da Fridrihshafen izbori prolaz dalje, ali nije sasvim nemoguće da se tako nešto dogodi. Nemačka ekipa za koju igraju srpski reprezentativci Nikola Peković i Aleksandar Nedeljković imala je ove sezone odličnih partija i sigurno ne izlazi na teren sa belom zastavom.

ČETVRTFINALE CEV LIGE ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE

Halkbank - Lube Ćivitanova 3:1

Zaksa - Trentino 3:2

Berlin - Peruđa 1:3

Četvrtak

19.00: (4,00) Fridrihshafen - Jastrežebski (1,20)


tagovi

OK FridrihshafenCEV Liga šampionaOK Jastrežebski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara