Rukometaši Mađarske (©Reuters)
Rukometaši Mađarske (©Reuters)

Ćema Rodrigez pravi čuda sa komšijama: Mađari poslednji putnici u Pariz

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.03.24. | 23:23

Naše severne komšije u direktnom obračunu za Olimpijske igre pred 6.000 ljudi pobedili Portugaliju u Tatabanji sa 30:27. Blistao budući igrač Kila, mladi Bence Imre

Svetski šampiona Danska, evropski prvak Francuska, trećeplasirana selekcija sa EP Švedska, najbolje selekcije na svojim kontinentima, Egipat, Argentina i Japan, ranije su izborili vize za rukometni turnir na Olimpijskim igrama, a danas smo dobili preostalih šest selekcija koje ćemo narednog leta da gledamo u Parizu, a to su – Španija i Slovenija iz Granoljersa, Hrvatska i Nemačke iz Hanovera i Norveška i Mađarska iz Tatabanje.

Rival Srbije u majskom baražu za Svetsko prvenstvo 2025. godine, Španija, pobedom nad Brazilom sa 28:26 je overila plasman i poslala Sloveniju na Olimpijske igre, Nemačke je u direktnom dvoboju slavila protiv Austrije sa 34:31 u Hanoveru i priključila se lideru Hrvatskoj, koja je u subotu sa novim kormilarom Dagurom Sigurdsonom se plasirala na najveće sportsko takmičenje na svetu, dok je najuzbudljivija borba bila u Tatabanji.

Izabrane vesti

Norveška sa Sanderom Sagosenom je dominirala, ostvarila je sve tri pobede, a poslednji putnik za Pariz je Mađarska. Španski sturčnjak Ćema Rodrigez pravi čuda sa našim severnim komšijama. Prošle nedelje je produžio ugovor do leta 2028. godine. Na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, limitirana kvalitetom selekcija Mađarske je stigla do petog mesta, a sada je slavila pred 6.000 gledalaca u Tatabanji protiv Portugalije sa 30:27 i nastavila uzlaznom putanjom.

Vodili su Portugalci u nastavku, imali prednost do sedam-osam minuta pr kraja, kada je domaćin, nošen hukom sa tribinama, uspeo da preokrene rezultat i izbori plasman na Olimpijske igre. Mađarsku je do do pobede sjajno desno krilo Bence Imre, novi igrač Kila, koji je pogodio devet puta mrežu selekcije sa Iberijskog poluostrva. Zoltan Sita i Bence Banhidi su postigli po četiri puta, dok je momak iz Sente Zoran Ilić se tri puta upisao u listu strelaca.

Portela sa šet, Luis Frade sa pet i Martim Kosta sa četiri pogtoka su se istakli u poraženom timu.

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU

Nedelja

GRUPA 1 (GRANOLJERS)

Bahrein – Slovenija 26:32 (12:17)

Španija – Brazil 28:26 (14:14)

GRUPA 2 (HANOVER)

Austrija – Nemačka 31:34 (15:18)

Hrvatska – Alžir 34:22 (15:11)

GRUPA 3 (TATABANJA)

Tunis – Norveška 24:41 (12:20)

Mađarska – Portugalija 30:27 (16:16)



tagovi

Rukometne kvalifikacije za Olimpijske igreRukometna reprezentacija Mađarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara