Danijele Santareli (© CEV)
Danijele Santareli (© CEV)

Čast i privilegija: Lajkovčanke testiraju Santarelijevu premijeru

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.09.24. | 12:42

"Turnir služi za probijanje leda", ističe italijanski stručnjak

Poslednjih pet sezona odbojkašice Koneljana toliko su dominantne da mogu da se pohvale sa sijaset vrednih trofeja. Počevši od titula i pehara u italijanskim takmičenjima, preko lovorika u Ligi šampiona, pa sve do zlatnih medalja na svetskim klupskim prvenstvima. Strateg Danijele Santareli, koji je predvodio i reprezentaciju Srbije, želi i da što spremnije dočeka naredne izazove. Kako bi planove i sproveo u delo, organizovaće turnir na domaćem terenu predstojećeg vikenda (14. i 15. septembar) - na kojem će, pored Drezdena i Branika, učestvovati i lajkovački Železničar.

Kolika je čast ukazana predstavniku naše zemlje, ukazuje i podatak da vladarke Starog kontinenta do sada nisu odigrale nijednu utakmicu. Imajući u vidu da se uskoro očekuje i start brojnih nadmetanja širom planete, Santareli je prvi deo priprema upravo i podredio prijateljskim mečevima.

Izabrane vesti

"Iako je pauza od olimpijskog finala bila kratka, krenuli smo odmah snažno da treniramo. Imali smo skoro celu ekipu na raspolaganju i deluje mi da je nivo ovih nedelja dobar. Turnir u Koneljanu služi za probijanje leda. Na narednom, koji se održava u Kurmajeru, suočićemo se i sa glavnim rivalima u italijanskom šampionatu", istakao je Santareli za klupski sajt.

Na Apeninima je i sada već tradicionalno da se Superkup održava kao najava Serije A1. Znajući i da je termin duela protiv Milana, za koju nastupa i Hena Kurtagić, zakazan za 28. septembar od 18.00 časova u Rimu, trofejnom stručnjaku će i značititi test sa Ćirom.

"Radimo vredno svakog dana za premijerni trofej u sezoni, a to je Superkup. Zato su i ova dva turnira korisna provera ne samo za prvo takmičenje, već i prvenstvo. Devojke su odlično reagovale na moje i stimulanse stručnog štaba u trenutnoj fazi priprema. Računajući i nove koje su se priključile. Primera radi, Brazilka Gabi je pokazala veliku radnu etiku. Naravno, zajedno sa njom su i nove igračice ušle u naš ritam i realnost".

Duga pauza je i uticala da šef struke priželjkuje ispunjenu dvoranu. Prema ranije definisanom rasporedu, najpre će na teren Drezden i Branik (subota, 17.00), a potom sledi i drugo polufinale između Koneljana i Železničara (subota, 20.00). Utakmice za razigravanje su planirane za nedelju.

"Nadam se da ću videti i mnogo navijača tokom vikenda. Svaki dan prate rad u teretani, vreme je da budu i na tribinama", zaključio je Santareli.



tagovi

ŽOK Železničar LajkovacImoko Koneljanodanijele santareli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara