Jovo Caković (© MN Press)
Jovo Caković (© MN Press)

Cakoviću klupa Crnogorki: Evropska viza kao primarni cilj u naredne četiri godine

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.24. | 17:35

"Pokušaću da prenesem stvaralački sistem rada", istakao je novi selektor odbojkašica

Dokazao se Jovo Caković u Srbiji na klupskom nivou, ali i na reprezentativnom kao selektor mlađih kategorija. Došlo je vreme da napravi i iskorak. Trofejni stručnjak prihvatio je ponudu Odbojkaškog saveza Crne Gore i imenovan je za stratega ženskog nacionalnog tima u naredne četiri godine.

Suvišno je i pominjati kvalitete trenera rodom iz Prijepolja. Postao je prepoznatljiv kao kormilar Jedinstva, započevši nedavno i 12. sezonu na klupi Pazovčanki. Upravo je u proteklom periodu i osvojio sve moguće pehare. Kako uvek postavlja visoke ambicije, tačno zna i sa kakvim bi epilogom bio zadovoljan kada se jednog dana budu svodili računi.

Izabrane vesti

"Dopala mi se energija ljudi koji vode Savez, kao i uopšten projekat koji mi je predstavljen. Cilj seniorske reprezentacije je da se po prvi put plasira na Evropsko prvenstvo. Na osnovu trenutnog stanja, deluje da postoje realne šanse da se zadatak i ostvari", istakao je Caković za Mozzart Sport.

Imajući u vidu da neće ići daleko od otadžbine, praktično je i olakšan proces prilagođavanja na "novu" sredinu.

"Pričamo istim jezikom. Gotovo i da ne postoji bilo kakva barijera, osim da ću u što kraćem roku da prenesem sopstveni sistem rada. Pokazalo se i do sada da je stvaralački. Ostavio sam određeni pečat u Srbiji. Na taj način je i želja da napravim određene promene i pomognem odbojkaškom razvoju".

Iako je rano pričati o konkretnijim planovima, Cakovićeve vizije podrazumevaju fokus na mlade odbojkašice.

"Crna Gora ima generaciju od 20-ak pionirki. Nisam ih testirao, više je bila odokativna procena. Međutim, evidentno je da telesno mogu da igraju ozbiljnu odbojku. Zemlja u koju idem je i takvo područje da je oduvek bilo visoke dece. Ideja je da pomognem u radu sa mlađim kategorijama, kako bi pojedine devojčice dostigle evropski vrh".

Nada se i velikoj podršci...

"Kako ću biti selektor male zemlje, teško je praviti radikalne poteze. Dakle, iću ću korak po korak. Postoji plejada odbojkašica koja godinama igra u reprezentaciji. Svaka od njih će imati priliku da mi pomogne. S druge strane, moj primaran zadatak će potom i da bude usmerenje ka zajedničkom cilju", zaključio je Caković.


tagovi

Jovo CakovićCrna GoraEvropsko prvenstvo u odbojci za žene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara