Mirjana Musulin i Jovo Caković (©MN Press)
Mirjana Musulin i Jovo Caković (©MN Press)

Caković upozoravao i pre okršaja aktuelnog i bivšeg prvaka: Nedostatak zrelosti i kvaliteta...

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.10.24. | 13:59

"Novi je tim, treba i vremena da se slegne", ističe Mirjana Musulin

Opravdala je očekivanja utakmica 3. kola Superlige Srbije između aktuelnog i bivšeg šampiona države. Publika u Staroj Pazovi prisustvovala je trileru, velikoj borbi u pet perioda i na kraju pobedi Ubljanki nad Pazovčankama (3:2). Mogle su i dvostruke uzastopne vladarke domaćeg takmičenja da se raduju trijumfu, ali su praktično stale na korak od iznenađenja.

Koliku su odbojkašice Jedinstva propustile šansu, verovatno su shvatile već u čuvenoj lutriji taj-brejka. Osim što su imale prednost u setovima (2:1), delovalo je posle vođstva u završnici četvrtog (23:19) da ih ništa ne može zaustaviti. Kao prevaga u ključnim trenucima meča pokazao se nedostatak iskustva, detalj na koji je trener Jovo Caković i nebrojeno puta upozoravao. Razumljivo, osetila se potom i ogromna žal u glasu trofejnog stručnjaka prilikom analize. Kako da bude drugačije, kada su njegove pulenke očigledno bile kadre i da u novom ruhu zabeleže prvi skalp.

Izabrane vesti

"Veliki proces i sazrevanje. Ub je pobedio zahvaljujući rotaciji, odnosno ulasku igračica sa klupe. Nismo uspeli da završimo četvrti set, jer trenutno nemam dovoljno zrelosti i kvaliteta. Moramo da napredujemo u tehničkom i taktičkom smislu da bismo uopšte i u budućnosti uspeli u toj nameri. Kada su svi u hali videli gotov meč, pobedilo je iskustvo", istakao je Caković.

Opravdanja nije želeo da traži ni u kadrovskim problemima, iako je napomeno sa kakvim "mukama" se suočio pred dolazak pretendenta za titulu.

"Poslednjih nekoliko dana nismo računali na sve igračice. Kako bismo i trenirali, morali smo malo i da kombinujemo. Ostaje nam sada da se vratimo u salu, ali i da budemo svesni gde se trenutno nalazimo", dodao je Caković.

S druge strane, dame sa Tamnave su ostale neporažene i posle treće runde. Namučile su se više nego što su planirale, mada je strateg Mirjana Musulin podsvesno znala da vruće gostovanje neće doneti i lagane bodove.

"Pre svega, čestitke ekipi, izdržala je visok pritisak. Uvek je neugodno igrati u Staroj Pazovi. Svaka čast i treneru Cakoviću, kao i njegovim podmlađenim igračicama na prikazanoj partiji", prokomentarisala je Mirjana Musulin.

Šef stručnog štaba Ubljanki fokusirala se i na nedostatke u igri svoje ekipe. Međutim, "zamolila" je i za strpljenje zbog objektivnih okolnosti.

"Borile smo se u setovima sa lošim prijemom i servisom. Na kraju smo pokazale da imamo snagu, odnosno posedujemo kvalitet. Novi je tim, a nove su i igračice... Neophodno je da konsolidujemo redove u narednim mečevima. Treba očigledno vremena da sve slegne na svoje mesto", zaključila je Mirjana Musulin.



tagovi

Mirjana MusulinJovo CakovićŽOK UbŽOK Jedinstvo Stara Pazova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara