Jovo Caković (©CEV)
Jovo Caković (©CEV)

Caković: Prvi set smo dobili ni iz čega, bili smo uporni, Bog nas je nagradio

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.01.23. | 16:26

Trener Jedinstva zadovoljan zbog dobre igre i pobede u revanš meču osmine finala CEV Čelendž kupa protiv Uba

Imale su odbojkašice Jedinstva potpuno kontrolu pri rezultatu 2:1 u setovima protiv Uba na prvom meču osmine finala CEV Čelendž kupa. Treći set su dobile rezultatom 25:12 i očekivalo se da će nastaviti dominantno da koračaju ka pobedi. Međutim, Ubljanke su uzvratile u četvrtom činu, dobile jaku injekciju samopouzdanja i onda u taj-brejku potpuno slomile rivala. Bio je to prvi poraz Pazovčanki ove sezone u svim takmičenjima.

Nedelju dana kasnije ekipa Jova Cakovića vratila se u pobednički ritam. Slavila je maksimalnim rezultatom i izborila prolaz u četvrtfinale evropskog takmičenja.

Izabrane vesti

"Čestitke mojoj ekipi i stručnom štabu. Iza nas je teških sedam dana, verujte mi. Veoma teško smo podneli onaj poraz u Staroj Pazovi. Trudio sam se i želeo sam da nas taj jedan neuspeh ne poremeti. Kao što znate, dobro igramo u domaćoj ligi", rekao je na početku izlaganja trener Jovo Caković.

Ub je bolje otvorio revanš na domaćem terenu - vodio je u prvom setu 16:12, potom i 21:14... Ipak, uspele su izabranice Marijane Boričić da ispuste tu prednost i dozvole rivalu veliki preokret.

"Drago mi je što smo uspeli da se vratimo u tom prvom setu i da ga dobijemo ni iz čega. Taj period je i rešio pobednika, jer da je otišlo u kontra smeru rezultat bi bio drugačiji. Ali, negde smo ovo i zaslužili. Bili smo uporni, želeli smo, Bog nas je nagradio".

Srećan je Caković jer njegova četa nastavlja priču na evrosceni. Jedinstvo je na prvoj poziciji u domaćem prvenstvu, igraće u finalu Kupa, a ima šansu da dođe i do završnice CEV Čelendž kupa. Naredni protivnik je Porto, a utakmice se igraju 1. i 8. februara.

"Suština je da smo dobili još dve dobre evropske utakmice. Za ovu mladu ekipu to će sigurno da znači... Svaki evropski meč je dobra za prezentovanje igrača lično, kluba, pa i Odbojkaškog saveza Srbije. Nadam se da ćemo imati još dva dobra meča u Kupu izazivača, a zašto ne i više", uz osmeh je poručio Caković.

Osmeh nije skidala ni kapiten Isidora Kockarević, koja je bila glavni akter revanš susreta - osvojila je 17 poena od čega 13 iz napada, tri iz bloka i jedan sa servisa.

"Meč smo otvorile uplašeno i stegnuto. Drago mi je da smo pokazale da smo ekipe i da smo izdržale do kraja. Čestitala bih mom timu jer je ovo veliki povratak. To jeste poljuljalo malo samopouzdanje Uba, a mi smo to iskoristili. Drago mi je što smo u preostala dva seta bile u punom gasu. Presrećna sam", naglasila je Kockarevićeva.


tagovi

ŽOK Jedinstvo Stara PazovaŽOK Ubkup izazivača

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara