(© MN Press)
(© MN Press)

Čak i Terzić gledao pretendente za tron: Obrenovčanke uspešnije u komšijskom derbiju

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.10.24. | 20:16

Tent savladao Železničar posle pet setova - 3:2

Komšijski derbi opravdao je očekivanja! Obrenovčanke su odbranile domaći teren pred naletima furioznih Lajkovčanki, čime su i potvrdile zašto se smatraju možda i najvećim favoritom za osvajanje titule - 3:2 (25:19, 15:25, 6:25, 25:19, 15:13). Osim trijumfa Tenta, veliku pažnju privuklo je i prisustvo bivšeg selektora Srbije Zorana Terzića, koji je ispratio utakmicu 1. kola Superlige u društvu predsednika i generalnog sekretara Saveza, Đule Meštera i Ivana Kneževića.

Dva glavna pretendenta za krunu pokazala su na premijeri šta se može očekivati u njihovim međusobnim mečevima. Nisu ujedno i prikazala posebno kvalitetne partije, ali je na obe strane terena viđena požrtvovana borba za svaku loptu, uz sijaset bravura. Naravno, bilo je i uspona i padova, povremeno se činilo i previše oscilacija. Na kraju je okršaj i rešen tek u taj-brejku. A tamo su se bolje snašle Energetičarke, savladavši Železničar - 15:13.

Izabrane vesti

Poznato je bilo i ranije da osvajač Superkupa uopšte nije prijatan domaćin. Retki su klubovi koji su i uspevali da se suprostave jednom od najboljih odbojkaških kolektiva u Srbiji. Kako se kretao rezultat u prvom periodu (25:19), publika je verovatno bila ubeđena da će prisustvovati još jednom ubedljivom slavlju miljenica.

Možda bi i zamišljeni epilog bio ostvaren da popularna Ćira posle početnog zaostatka i izjednačenja u drugom delu nije toliko podigla nivo igre, da čak ni moćan sastav rivalki nije imao adekvatan odgovor. Lajkovčanke su dominirale u svim segmentima igre, pa su sredinom imale i nedostižnu prednost od 14:2. Ni stečeno vođstvo nije opustilo pulenke Ratka Pavličevića. Nastavile su da briljiraju, zaustavivši protivnice na svega šest poena.

Pomalo šokantan završetak nije ostavio i velikog traga u redovima Tenta (14:10, 16:11). Vratio se već u četvrtoj deonici u ritam sa početka duela... Upravo je tada i postalo jasno da je taj-brejk neminovnost. A u odučujućem setu je veći deo bodovnog kolača sačuvan u Obrenovcu zahvaljujući Malini Terel i Mini Mijatović, koje su zabeležile po 16 poena. S druge strane, inspirisana je bila Jovana Zelenović sa 25.

Zanimljivo je da je pored terena sedeo i Zoran Terzić u društvu predstavnika Saveza. Da li je reč o samo slučajnom susretu ili nagoveštaju pojedinih novosti, ostaje da se vidi...

Superliga Srbije (odbojkašice) - 1. kolo

Subota

Radnički (Beograd) - Ub 2:3

Partizan - Crvena zvezda 0:3

Jedinstvo - Srem 2:3

Nedelja

Tent - Železničar 3:2

Omladinac - Spartak (Subotica) 1:3

Inđija - Jedinstvo (Užice) 1:3


tagovi

ŽOK Železničar LajkovacOK TentSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara