(©Starsport)
(©Starsport)

Bura u srpskom rukometu se nastavlja: Voša pisala direktoru lige, neće u SPENS

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.09.24. | 17:34

Novosađani žele da dočekaju crno-bele u sredu (18.00) u svojoj dvorani Slana bara

Srpski rukomet umesto da krene napred, opet je u blatu, kao u loša, stara vremena. Opet su u modi saopštenja, otvaranje Pandorinih kutija, sukob, sada već otvoreni, na relaciji dva kandidata za titulu, Vojvodine i Partizana.

Svako gleda svoj interes, a za opšti i za nekada trofejni sport, koji je dugo na marginama, niko ne misli. Četiri dana pre starta derbija prvog kola Super rukometne lige Srbije ne zna se gde će da se igra.

Izabrane vesti

Direktor Super rukometne lige Srbije Dejan Milenković pisao je Novosađanima da dvorana Slana bara ne ispunjava uslove da u njoj bude prisutne dve grupa navijača. Predložen je SPENS, koji može da primi tri puta više gledalaca, ali šampion Srbije ne pristaje da se seli iz svoje dvorana na Klisi gde je prošle sezone igrao i Ligu Evrope.

Saopštenje sa potpisom predsednika kluba Dušana Bajatovića prenosimo u celosti.

Upravni odbor RK Vojvodine na održanoj sednici kluba, uputilo je sledeće obaveštenje direktoru SRL-a Srbije Dejanu Milenkoviću.

"Poštovani,

Dana 14.09 održana je sednica UO RK Vojvodina iz Novog Sada na kojoj je razmatrana situacija oko organizovanja i održavanja utakmice 1. kola između RK Vojvodina i RK Partizan iz Beograda.

Donešene su sledeće odluke :

Da se maksimalnim tehničkim i građevinskim naporom osposobi Hala SC Slana Bara, a u skladu sa svim pozitivnim zakonskim odredbama za održavanje utakmica povišenog rizika.

Kapacitet dvorane za ovu utakmicu će biti smanjen na 1.000 sedećih mesta.

Ulaz u dvoranu ce biti dozvoljen samo uz pozivnice i karte koje će štampati domaćin.

RK Partizanu će biti ustupljen kontigent ulaznica koji im pripada po Pravilniku o održavanju rukometnih utakmica RSS-a.

Ovakvom rekonstrukcijom dvorane mišljenja smo da smo otklonili sve navedene nedostatke koji su bili navedeni u vašem obrazloženju rešenja:

Dobili smo poseban deo tribine za gostujuće navijače.

Obezbedili smo četiri ulazno-izlazna prostora.

Obezbeđen je i komforan ulaz i izlaz za sva službena lica kao i predstavnike oba tima i predstavnike medija.

Podsećamo da smo u više navrata bili uspešni domaćini našoj muškoj i ženskoj reprezentaciji, da smo dobili priznanje i od EHF-a za organizaciju više evropskih utakmica u njihovom takmičenjima.

S toga smatramo da možemo biti slobodni da tražimo promenu vašeg rešenja br. 144/2024-P007 od dana 11.09.2004 po hitnom postupku kako bi imali vremena svi zajedno da izvršimo radnje koje bi dovele do maksimalno bezbednih uslova za odigravanje predmetne utakmice".


tagovi

RK VojvodinaRK PartizanRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara