Stefan Petrić (©Starsport)
Stefan Petrić (©Starsport)

Bum-bum Partizan brojao do 40, raspucani Mićić i Petrić

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.02.23. | 19:19

Rukometna Superliga Srbije: Crno-beli pregazili Jugović na Banjici sa 40:31

Partizan se ove zime pojačao, biće najveći konkurent Vojvodini za titulu. Crno-beli su sa pola gasa dobili na Banjici Jugović sa 40:31 u 15. kolu Arkus lige. Nije igralo za klub iz Humske najnovije pojačanja, Vuk Lazović, ali i bez iskusnog Crnogorca, tim Darija Krželja je lako slomio otpor gostiju iz Kaća kojima ostaje borba za opstanak.

Jugović se držao dobro samo prvih 20 minuta, ali nije mogao da izdrži brzu igru poletnih crno-belih. U prvih 30 minuta nezaustavljiv je bio pivotmen Ivan Mićić, u nastavku se raspucao Stefan Petrić, pa i za samo sedam odbrana Andreja Trnavca (daleko ispod njegovog proseka), domaćin je uspeo da ostvari laku pobedu i nastavi bitku za drugo mesto sa Metaloplastikom i Dinamom.

Izabrane vesti

Ivan Mićić je sa 10 pogodaka bio igrač meča. Pivotmen crno-belih je samo jednom promašio. Stefan Petrić je pogodio osam puta mrežu Kaćana iz 12 pokušaja, dok su Veljko Popović i Nemanja Jović postigli po četiri gola.

Kod Jugovića Milan Bošković je pogodio 10 puta, a Nikola Kovačević i Ognjen Regodić su po šest puta matirali vicešampiona Srbije. Iskusni golman Milan Kosanović imao je 12 odbrana.

Metaloplastika je tek u finišu slomila otpor Proletera u Zrenjaninu - 32:28. Odličan je bio Vojislav Brajović sa 10 pogodaka, dok su Luka Ivanić i Milan Dakić po šest puta zatresli mrežu domaćina. Kod Proletera istakli su se Ognjen Karlaš sa devet i Predrag Krivošija sa sedam pogodaka.

-------------

Mozzart Bet Superliga se konačno vratila, a zajedno sa njom i Prognozzer! Takmičenje u pogađanju tačnih rezultata ponovo je na snazi posle tromesečne pauze u nešto drugačijem ruhu. Opširnije OVDE.

-------------

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE - 15. KOLO

Utorak

Vojvodina - Kikinda 39:26 (18:12)

Sreda

Dubočica - Dinamo Pančevo 27:25 (15:5)

Subota

Crvena zvezda - Radnički Kragujevac 29:27 (14:12)

Partizan - Jugović 40:31 (19:16)

Proleter - Metaloplastika 28:32 (16:19)

Topličanin - Obilić 29:25 (13:12)

Ponedeljak

20.00: Šamot - Rudar Kostolac



tagovi

RK PartizanJugovićARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara