Gregor Ocvirk (©Starsport)
Gregor Ocvirk (©Starsport)

Bude se Vošini bekovi, Novosađani na +13 u Aranđelovcu

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.11.22. | 20:43

Arkus Superliga Srbije: Lale pobedile Šamot u gostima sa 38:25 u poslednjem meču osmog kola

Rukometaši Vojvodine igraju sve bolje kako sezone odmiče. Lako je devotrostruki uzastopni šampion Srbije pobedio Šamot u Aranđelovcu sa 38:25 u poslednjem meču osmog kola i sa Partizanom deli drugo mesto, sa bodom manje od lidera, Metaloplastike.

Tim Borisa Rojevića u hodu se pojačavao tokom šampionata, sada je kvalitetniji nego na startu sezone. Povratnik Gregor Ocvirk i pojačanje iz Zagreba, Milan Milić, odigrali su odlično, dok je sve bolji i hrvatski internacionalac Marin Buneta. Golmani Idris Drisi i Fran Lučin imali su ukupno 19 odbrana, pa se pitanje pobednika nijednog trenutka nije dovodilo u pitanje.

Izabrane vesti

Velika je razlika u kvalitetu između prvih šest ekipa i ostatka lige, pa će pravi ispit rukometaši Vojvodine imati narednog vieknda, kada u Slanu baru stiže poletni, razigrani Partizan. Aranđelovčani su prošle sezone igrali u plej-ofu, ali ove ih čeka grčevita borba za opstanak.

Marin Buneta i Gregor Ocvirk sa po sedam golova su bili najefikasniji kod gostiju, dok je šest delo pogodaka delo Milana Milića. Standardno dobra bila su krila, Lazar Grozdanić sa šest i Darko Milenković sa pet pogodaka. Lučin je iamo 10 uspešnih intervencija, a Tunišanin Drisi devet.

Kod Šamota, Nikola Antić se pet puta upiso u listu strelaca, Nemanja Radosavljević, Veljko Preković i Simon Mrda po četiri. Čuvari mreže su imali samo šest odbrana, po tri Andrej Čolović i Nikola Mitrović.

Nešto ranije, Partizan je na Banjici pobedio Topličanin sa 35:28.

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – 8. KOLO

Petak

Rudar Kostolac – Proleter Zrenjanin 25:24 (13:13)

Subota

Crvena zvezda - Dubočica 31:25 (17:10)

Radnički Kragujevac – Obilić 32:25 (17:11)

Metaloplastika – Dinamo Pančevo 32:32 (19:14)

Jugović – Kikinda 25:29 (11:13)

Nedelja

Partizan – Topličanin 35:28 (20:16)

Šamot - Vojvodina 25:38 (11:17)




tagovi

RK VojvodinaRK ŠamotARKUS ligaRukometna superligaBoris Rojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara