(©Reuters)
(©Reuters)

Brazilke preskaču ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara

Vreme čitanja: 1min | sre. 24.07.24. | 16:44

„Hajde da razmišljamo o zlatnoj medalji“, poručila je Gabi

Dugo su brazilske odbojkašice razmišljale, a na kraju su i donele odluku da u petak ne učestvuju na ceremoniji svečanog otvaranja Olimpijskih igara u Parizu.

Selektor južnoameričke selekcije Ze Roberto predočio je izabranicama svoje gledište, ali i ostavio mogućnost da se međusobno dogovore da li žele da se pojave na svečanom činu ili ne. Kako su u razgovoru došle do zaključka da je bolje da ostanu fokusirane na program treninga i odmora, presekle su i saopštile trofejnom stručnjaku šta im je glavno nastojanje u narednom periodu.

Izabrane vesti

Čak ni uopšteno mišljenje javnosti da je prisustvo nesvakidašnjem događaju važan momenat za svakog sportistu i Francusku kao organizatora takmičenja, nije uticao da nacionalni tim Brazila da još jednom preispita razloge ranije iznetih stavova.

„Mislimo da je u našem najboljem interesu da ne idemo. Ne znamo koliko ćemo morati da čekamo na naš red ili da dugo stojimo. Hajde da razmišljamo samo o postavljenom cilju, a to je osvajanje zlatne medalje“, bio je komentar Gabrijele Brage Gimaraeš, ujedno i najbolje odbojkašice u reprezentaciji.

Piše: Uroš Selenić



tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024ženska odbojkaška reprezentacija BrazilaGabi Gimaraeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara