©AFP
©AFP

Brazilci razljutili Grbićeve Poljake, pa počišćeni u Lođu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.24. | 22:25

Sigurno slavlje selekcije srpskog stratega - 18:25, 25:23, 25:22, 25:16

Poljaci idu sigurnim koracima ka odbrani trofeja u Ligi nacija. Uprkos lošem startu utakmice, izabranici Nikole Grbića su se brzo podigli i krenuli da igraju onako kako znaju i umeju, a to je bilo više nego dovoljno da se u Lođu savladaju Brazilci - 18:25, 25:23, 25:22, 25:16.

Ovo je bio svojevrstan revanš Poljske, koja je pre dvadesetak dana poražena identičnim rezultatom od ovog rivala.

Izabrane vesti

Selesao je delovao prilično sveže i nadahnuto u prvom setu, a posebno sredinom prvog perioda meča, kada su velikom serijom došli do šest poena prednosti (20:14). Poljska je uspela da se približi na samo tri poena zaostatka (18:21), ali je ponovo stala, pa je Brazil zasluženo poveo sa 1:0 u setovima.

Ipak, bilo je to sve što smo videli od ekipe Bernarda Rezendea po pitanju ozbiljnije borbe za plasman u polufinale Lige nacija. Poljaci su prelomni trenutak meča napravili u finišu drugog seta, koji su u samom finišu uspeli da preokrenu u svoju korist i stignu do psihološke prednosti. Ona je Grbićevom timu pomogla da u trećem setu već od rezultata 10:10 preuzme kontrolu rezultata i na prilično siguran način dođe do 2:1 u setovima.

Brazilci su četvrtom setu potpuno ostali bez snage, pa sju morali da se zadovolje osvajanjem svega 16 poena.

Najefikasniji kod Poljske bio je Leon sa 18 osvojenih poena, dok je kapiten prikupio 12. Kod Brazila je Darlan imao 21, a Leal 17 poena, ali je izostao ozbiljniji doprinos ostatka tima. Poljaci su u svojim redovima imali četvoricu igrača sa dvocifrenim učinkom.

Poljaci u polufinalu igraju sa boljim iz okršaja Italije i Francuske.



tagovi

Nikola GrbićLiga nacija za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara