Brazil silan protiv Egipta (©Reuters)
Brazil silan protiv Egipta (©Reuters)

Brazil surov, Srbija se uzda u Amerikance uz jasnu računicu: Protiv Kanade ni set ne sme da isklizne

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.08.24. | 14:55

Brazil je bio i više nego ubedljiv protiv Egipta

Brazilci ukazanu šansu da ubedljivom pobedom nad slabašnim Egiptom izbore plasman u četvrtfinale nisu propustili. Južnoamerička selekcija bila je i više nego ubedljiva – 3:0 (25:11, 25:13, 25:16), a Srbiji u međuvremenu preostaje da se uzda u trijumf Sjedinjenih Američkih Država.

Selesao se nije nalazio u prijatnoj poziciji uoči poslednjeg kola B grupe. Dva poraza u isto toliko odbojkaških klasika protiv Italije i Poljske, značili su i da ima imperativ uoči trećeg kola. Olakšavajuća okolnost bila je i da su za rivala imali reprezentaciju koja je po kvalitetu daleko ispod ostalih učesnika na Olimpijskim igrama u Parizu.

Izabrane vesti

Kako uopšte nisu želeli da dozvole bilo kakvu senzaciju, ozbiljno su pristupili meču. Selektor Bernardo Rezende poslao je na teren gotovo najjaču moguću postavu, predvođenu Brunom Rezendeom, Lukasom Satkampom, Rikardom Lukarelijem i Joandijem Lealom.

Utakmica je potrajala svega 62 minuta, a odnos snaga je i potvrdio ogromnu razliku u klasi i svim elementima igre. Koliko je olimpijski šampion bio motivisan, pokazuje i podatak da su Egipćanima za prva dva seta prepustili samo 24 poena. Kada je video da su sve dileme oko pobednika rešene, malo je popustio u trećem, ali nijednog trenutka nije strepeo da bi izabranici Fernarda Munjoza Beniteza mogli do preokreta. Na kraju su Brazil do konačnog slavlja vodili Darlan Souza sa 15 i Rikardo Lukareli sa 13 poena. U simpatičnoj afričkoj ekipi istakao se Muhamed Mustafa sa osam.

Ovakav ishod doneo je i Srbiji jasnu računicu... Orlovima je poslednja nada poraz Japana od Sjedinjenih Američkih Država (petak, 21.00). Najbolja kalkulacija bila bi maksimalnim rezultatom (3:0), jer bi puleni Igora Kolakovića u slučaju identičnog trijumfa nad Kanadom obezbedili nokaut fazu. Ukoliko ispuste makar i set, a azijska četa doživi neuspeh (3:0), usledila bi nova drama – o putniku za četvrtfinale odlučivao bi set, odnosno poen količnik. Svaki drugačiji epilog, pogotovu pozitivan po nacionalni tim stratega Filipa Blana, kao i osvajanje samo boda protiv Amerikanaca, znači i eliminaciju naših odbojkaša iz Grada svetlosti.

OLIMPIJSKI TURNIR ZA ODBOJKAŠE – 3. KOLO

Petak

GRUPA A

17.00: Francuska – Slovenija

GRUPA B

Brazil – Egipat 3:0 (25:11, 25:13, 25:16)

GRUPA C

21.00: Japan – SAD

Nemačka – Argentina 3:0 (25:13, 25:21, 25:21)

Piše: Uroš Selenić


tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijePariz 2024Muška odbojkaška reprezentacija Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara