Boškan i Simić (MN Press)
Boškan i Simić (MN Press)

Boškan nakon poraza od Mladog radnika: Ovo je jedno sramotno izdanje

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.02.22. | 20:48

"Mislim da ne možemo da se pravdamo time da smo mislili na neku drugu utakmicu ili nešto slično. Izdvojio bih Davida Mehića i Parapunova koji su igrali dobro na momente, ali sve ostalo je bilo veoma loše. Kada nosiš dres Vojvodine jednostavno nemaš slobodu da dozvoliš sebi ovakav pristup, pogotovo u ovakvom prvenstvu, gde je jedna veoma neizvesna završnica i u trenucima kad treba da se odluči kakav će biti konačan raspored u ligi pred plej-of", rekao je trener Vojvodine

Odbojkaši Vojvodine večeras su pretrpeli poraz na svom terenu od ekipe Mladog radnika rezultatom 3:1 i tako prekinuli niz od dve pobede. Takođe, propustili su priliku da u pobedničkoj atmosferi dočekaju utakmicu u okviru Lige šampiona protiv ekipe Berlina, sa kojom će odmeriti snage već u sredu u Novom Sadu.

Šef stručnog štaba Lala Slobodan Boškan posle meča je poručio da je izdanje njegove ekipe bilo ispod svakog nivoa.

Izabrane vesti

"U ovoj utakmici jesmo bili favoriti i trebalo je da pokažemo mnogo više nego što smo učinili. U odnosu na ono što mi u stvari možemo i što pokazujemo, ovo je jedno sramotno izdanje. Kad kažem sramotno, mislim u smislu izgleda na terenu, ponašanja i energije koju smo prikazali", kazao je Boškan.

Ističe da je pristup njegovih pulena bio nedopustiv.

"Mislim da ne možemo da se pravdamo time da smo mislili na neku drugu utakmicu ili nešto slično. Izdvojio bih Davida Mehića i Parapunova koji su igrali dobro na momente, ali sve ostalo je bilo veoma loše. Kada nosiš dres Vojvodine jednostavno nemaš slobodu da dozvoliš sebi ovakav pristup, pogotovo u ovakvom prvenstvu, gde je jedna veoma neizvesna završnica i u trenucima kad treba da se odluči kakav će biti konačan raspored u ligi pred plej-of. Naravno, ne bih da umanjim pobedu Mladog radnika jer su izuzev tog prvog seta odigrali veoma dobru utakmicu, dobri su bili i na servisu i u odbrani. Tačno se videlo na njima koliko su želeli da nas pobede".

Boškan je naglasio da razlog poraza nije bila fizička nespremnost igrača, koji su nakon dugo vremena bili konačno na okupu, već potcenjivački pristup prema protivniku.

"Igrači su bili u potpunosti spremni, uopšte se ne radi o tome da je neko bio bolestan ili fizički nespreman osim Andrije Vilimanovića, koji je još u procesu oporavka. Bili smo kompletni, ali ovakav potcenjivački pristup ekipi kao što je Mladi radnik jeste nešto što Vojvodina ne sme sebi da dozvoli, pogotovo u prvenstvu kao što je ove godine, kada svaka ekipa ima svoj kvalitet i gde ako samo malo spustite svoj nivo – a mi smo danas mnogo spustili tu lestvicu – imate ovaj poraz od 3:1".

Osvrnuo se kratko i na predstojeću utakmicu sa Berlinom i poručio da ovaj poraz neće mnogo uticati na ekipu.

"Spremni smo za taj duel. Meni je najveći problem što je većina igrača htela da preskoči ovu utakmicu, kao da je ovo neki trening ili trening utakmica koju ćemo lako da završimo i pobedimo lagano sa 3:0 ili sa 3:1. Ovo neće ostaviti velike posledice na našu igru, ali smo imali priliku da sebi olakšamo put odnosno da u ovim poslednjim utakmicama izborimo što bolju poziciju na kraju ligaškog takmičenja", zaključio je Boškan.


Piše: Aleksandar MILOŠEVIĆ


tagovi

Slobodan BoškanOK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara