Bekir Čordalija (©Printscreen)
Bekir Čordalija (©Printscreen)

Bosanski džin zamena za Volfa u Kjelceu

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.07.24. | 14:53

Supertalentovani Bekir Čordalija iz Vogošće se seli u redove poljskog vicešampiona gde će zameniti Nemca koji je prodat Kilu prošle nedelje

Kjelce je jurio Hrvata Mateja Mandića iz Zagreba kao zamenu za Nemca Andreasa Volfa koji se vratio u Kil u rekordnom transferu ovog leta. Hrvatski šampion nije hteo da se odrekne sjajnog mladog golmana koji ima ugovor do juna 2026. godine, pa je Talant Dujšebajev našao zamenu za jednog od najboljih čuvara mreže današnjice u Bosni i Hercegovini.

Novi rukometaš Kjelcea je supertalentovani golman Bekir Čordalija koji je potpisao trogodišnji ugovor sa poljskim vicešampionom. On će naredne sezone da čini trio čuvara mreže sa Hrvatom Sandrom Mestrićem i Poljakom Milošem Valahom.

Izabrane vesti

Čordalija ima 20 godina, visok je čak 206 centimetara, težak 120 kilograma, a dosad je branio boje Vogošće i dobijao je šansu i u seniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovini.

Tvrđava Kjelce počinje da se kruni poslednjih sezona posle odlaska alfe i omege kluba, tvorca najvećih uspeha, holandsko-poljskog biznismena Bertasa Servasa. Dugo je vladala neizvesnost oko budućnosti kluba. Zasad je požar ugašen, ali dvostruki uzastopni vicešampion Evrope iz 2022. i 2023. godine je u silaznoj putanji. Prošle sezone je ostao bez trofeja u Poljskoj.

Visla Plock je srušila tim Talanta Dujšebajeva, osvojila duplu krunu, dok plavo-žuti nisu uspeli da se plasiraju na finalni turnir Lige šampiona u Kelnu. U četvrtfinalu je bolji bio Magdeburg posle sedmeraca. Tokom protekle sezone poljski velikan je morao da se odrekne Francuza, MVP EP Nedima Remili koji morao da bude prodat Vespremu za obeštećenje koje je bilo blizu mlion evra. Sedmocifrena suma je plaćena od strane Kila za Volfa prethodne nedelje.

Kjelce je i dalje jak tim sa braćom, Aleksom i Danijelom Dujšebajevim, Igorom Karačićem, Dilanom Naijem, Benoom Konkuom, Arcemom Karalekom, Arkadijušom Moritom, a čini se da su zlatne godine Kjelcea prošlost. Osim Volfa, klub je napustio ovog leta i francuski pivotmen Nikola Turna koji je pojačao Nant.


tagovi

RK KjelceBekir Čordalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara