Vuko Borozan oči u oči sa Dejanom Milosavljevim (©Reuters)
Vuko Borozan oči u oči sa Dejanom Milosavljevim (©Reuters)

Borozan zablistao u Minhenu i ostvario transfer u Saudijsku Arabiju

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.01.24. | 10:23

Iskusni crnogorski levi bek novi rukometaš Al Hade

Nekada je crnogorski levi bek Vuko Borozan bio svetska klasa, dok je branio boje Vardara. Karijera mu je krenula strmoglaviom padom poslednjih godina. Nije se proslavio u Vespremu i Zagrebu, a proteklog leta se preselio u Lovćen iz rodnog Cetinja.

Posle tri meseca došlo je do kraja saradnje sa crnogorskim šampionom posle sukoba sa trenerom Perom Miloševićem, pa je postao slobodan igrač. Posle odličnih igara u timu Vlade Šole na Evropskom prvenstvu u Minhenu (vratio se u selekciju posle šest godina), posebno je bio dobar protiv Srbije u poslednjem kolu u Olimpijskoj dvorani, doneo mu je unosan ugovor u Saudijskoj Arabiji.

Krenuo je stopama Andrea Gomesa i Petra Nenadića koji su prošle godine igrali u ovoj rukometnoj egzotičnoj zemlji. Borozan će do kraja sezone da brani boje Al Hada. Na startu šampionata novi klub Cetinjanina ima svih pet pobeda i boriće se za titulu.

17.45: (1,60) Francuska (8,00) Švedska (2,85)

Podsetimo, Petar Nenadić je igrao za Al Halidžu dva meseca, ali je krajem novembra prošle godine napustio ovu zemlju i slobodan je igrač. Ni Portugalca Gomesa više nema u Saudijskoj Arabiji, pošto je nekadašnji igrač Melsungena odlučio da napusti ovu bogatu azijsku zemlju.






tagovi

Vuko Borozan

Ostale vesti


Najviše komentara