(©FIVB)
(©FIVB)

Borba za vizu dobro počela! Orlovi slomili direktne konkurente Irance i uspešno krenuli ka Parizu

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.05.24. | 03:42

Odbojkaši upisali prvu pobedu u Ligi nacija

Prvi korak ka Parizu je napravljen - preostalo je još 11. Odbojkaši Srbije su na premijeri u Ligi nacija pronašli recept za zaustavljanje motivisanih Iranaca i tako upisali važne bodove za svetsku rang listu - 3:1 (27:25, 17:25, 25:19, 25:18).

Podsetimo, još pet viza za Olimpijske igre je dostupno. Do njih će prvo moći najbolje selekcije sa FIVB rang liste sa kontinenata koji nemaju učesnike, pa onda i najbolje plasirane reprezentacije. Naš tim je trenutno deveti i potrebno je da to mesto i sačuva. Ova pobeda mu je donela pet bodova, a svaki evetualni poraz može da znači i bolan pad... Tako da je vrlo bitno da se trijumfi upisuju, posebno protiv glavnih konkurenata za vizu među kojima je između ostalog i Iran.

Izabrane vesti

Vrlo malo vremena odbojkaši Srbije imaju za oporavak i pripremu narednog meča. Raspored im baš i nije išao na ruku, pa će na teren drugi put u Riju izaći za manje od 24 sata. Tačnije igraće takođe danas (četvrtak) - samo od 22.30. Rival im je selekcija Japana, a posle toga ih čekaju još dueli sa Brazilom i Nemačkom.

Sam početak nije bio nimalo prijatan jer su protivnici otvorili meč serijom 6:1. Napravili su prednost odmah i tako olakšali sebi nastavak prvog seta. Demonstrirali su odličan blok i servis, a naše momke naterali da konstantno jure rezultat. Bilo je teško i napeto, ali su uspeli Kolakovićevi izabranici da se vrate potpuno u završnici. Pomogli su im malo i protivnici svojim greškama. Srbija je od minus sedam - 7:14 stigla do 19:19, a ubrzo zatim i prvi put povela. Napad je bio efikasan, blok sve bolji, pa se tako popravljala slika na semaforu. Prva je naša selekcija došla i do set lopti, treću je iskoristila i povela u setovima - 27:25.

Drugi period doneo je sličan početak, jer su protivnici za čas posla poveli 6:2. Ponovo su Orlovi bili ti koji su jurili rivala, što nije bilo baš jednostavno.Iranci su se opekli u prvom delu igre, pa su u ovom bili oprezniji. Nisu popuštali, manje su poklanjali poena i Srbija nije mogla do preokreta. Dobio je protivnik ovaj set bez većih problema, čak je i uvećao razliku u odnosu na start - 25:17.

U trećem čini nisu naši momci dozvolili da se Iran odmah odlepi kao u prethodna dva. Jesu rivali bolje odigrali do 10. poena, ali nisu stekli veći zalihu. Drugi deo seta protekao je potpuno u znaku raspoloženih Orlova... I nije mogao da im izmakne. Na semaforu je na kraju stajalo - 25:19.

Nastavili su u sličnom ritmu, držali su sve u svojim rukama i uspešno koračali ka pobedi. Napad, blok, servis - sve je funkcionisalo kako treba. Kovačević i Ivović su prednjačili, a ostali su ih pratili. Bila je to na kraju prava timska pobeda.

Kovačević je upisao 14 poena, Luburić i Ivović po 12, Nedeljković 11 (osam iz napada, tri bloka), Podraščanin osam (četiri napada, četiri bloka), a Jovović (jedan napad, tri bloka) i Atanasijević po četiri.

Prva prepreka je preskočena, preostalo je još 11. Važno da je dobro počelo...

PRVI VIKEND LIGE NACIJA ZA ODBOJKAŠE

Četvrtak

Iran - Srbija 1:3

22.30: Japan - Srbija

Subota

02.00: Srbija - Brazil

Nedelja

19.00: Srbija - Nemačka


tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara