(©European Water Polo Championship 2024)
(©European Water Polo Championship 2024)

Boravak na birou kratko trajao: Gojković preuzeo Jadran iz Herceg Novog

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.08.24. | 15:32

Povratak na klupu matičnog kluba

Odmah nakon Olimpijskih igara u Parizu doneta je odluka da Vladimir Gojković ne nastavi da vodi reprezentaciju Crne Gore, posle devet godina stavljena je tačka na jednu eru, a dugogodišnji selektor Ajkula brzo se snašao.

Boravak na birou za nezaposlene kratko je trajao. Već posle 11 dana Vladimir Gojković pronašao je novi angažman. Vratio se na klupu matičnog kluba, preuzeo je Jadran iz Herceg Novog.

Izabrane vesti

Upražnjena je bila klupa Novljana od trenutka kada je Petar Radanović prihvatio ponudu da vodi grčki Apolon. Kako Crna Gora nije ostvarila željeni rezultat na Olimpijskim igrama – ispala u grupnoj fazi – i Jadran za to vreme nije imenovao novog šefa stručnog štafa, sve je ukazivalo na to da će Vladimir Gojković biti novi trener.

Sa Škvera su danas potvrdili da se Vladimir Gojković vratio, a prethodno su angažovana zvučna pojačanja. Prva zvezde tima biće Aleksandar Ivović, a paraf na ugovor sa klubom iz Herceg Novog stavili su i srpski centar Đorđe Lazić, Vuk Milojević, te Dimitrije Obradović. Ugovore su produžili Vasilije Radović, Jovan Vujović i golman Darko Đurović.

Jadran će kroz kvalifikacije pokušati da izbori plasman u Ligu šampiona, ali neće imati nimalo lak zadatak, pošto će mu rivali biti dubrovački Jug, Barselona, Dinamo Bukurešt i Banja Luka. Za očekivati je da sa hrvatskim gigantom bije bitku za ulazak u grupnu fazu.

Ukoliko se Novljani predvođeni Vladimirom Gojkovićem plasiraju u društvo najboljih, igraće u grupnoj fazi protiv Ferencvaroša, aktuelnog šampiona Evrope, splitskog Jadrana i Dinamo Tbilisija.



tagovi

Vaterpolo transferiVK Jadran Herceg NoviVladimir Gojković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara