Mohamed Aziz Aidi (©MN Press)
Mohamed Aziz Aidi (©MN Press)

Bomba u najavi: Vojvodina napada najboljeg igrača Superlige Srbije

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.12.22. | 20:33

Novosađani uputili ponudu levom beku Metaloplastike Mohamedu Azizu Aidiju, odgovor Tunišanina za nekoliko dana, saznaje Mozzart Sport. Golman Idris Drisi napustio Lale, na Slanu baru se vratio Luka Arsenić

Prvi deo Superlige Srbije, Vojvodina je završila na prvom mestu, s bodom više od pančevačkog Dinama i dva od Metaloplastike. Na Slanoj bari ništa ne prepuštaju slučaju, žele u nastavku sezone da se pojačaju, da sačuvaju domaći tron, ali i da što dalje doguraju u EHF kupu, gde je rival u osmini finala norveški Arendal.

Lale su se tokom sezone pojačavale, stigao je Milan Milić iz Zagreba, vratio se Slovenac Gregor Ocvirk. Kako saznaje Mozzart Sport, Novosađani žele po mnogima najboljeg igrača Arkus Superlige, tuniškog levog beka Mohameda Aziza Aidija. Devetostruki uzastopni šampion Srbije uputio je ponudu rukometašu Metaloplastike, a odgovor se očekuje za nekoliko dana.

Izabrane vesti

Azizu Aidiju ugovor sa nekadašnjim prvakom Evrope ističe narednog meseca i na njegovu adresu stiglo je nekoliko primamljivih ponuda. Tražio ga je i Partizan, ali i klubovi koji igraju Ligu šampiona, slovenačko Celje i norveški Elverum. Takođe, Metaloplastika čini sve kako bi zadržala ključnog igrača u borbi za titulu ove sezone.

Šapčani u svojim vitrinama imaju Kup i Superkup, letos je angažovan nekadašnji selektor Srbije Vladan Matić, napada se titula, ali bi odlazak Aziza Aidija bila veliki hendikep za tim iz grada na Savi.

Aziz je briljirao u prvom delu sezone. Voši, možda budućem klubu, dao je osam golova u poslednjem kolu Arkus Superlige Srbije u 2022. godini. Na 13 mečeva je postigao 89 pogodaka u šampionatu, osam više od levorukog bombardera Vojislava Brajovića. Nije ga bilo na terenu na Svesrpskom kupu u Trebinju prethodnog vikenda, što je samo nagoveštaj da će Šapčani teško da ga zadrže.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE SRBIJA BITI ŠAMPION SVETA U RUKOMETU JE 50,0. DANSKA JE PRVI FAVORIT (2,10).

Jedan Tunišanin bi mogao da stigne na Slanu baru, a drugi je otišao. U pitanju je iskusni golman Idris Drisi koji je završio četvoromesečnu avanturu u Novom Sadu. Stigao je kao prvi golman, ali ga je tokom sezone istisnuo i ostavio mnogo bolji utisak odlični hrvatski čuvar mreže Fran Lučin. Nekadašnji golman Esperansa zbog porodičnih obaveza je odlučio da se vrati u otadžbinu. Agilna uprava Lala je brzo reagovala, pa je u svoje redove vratila Luku Arsenića, koji je proveo prvi deo sezone u Poljskoj.

Drugi deo šampionata Srbije startuje polovinom februara zbog Svetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj. Voša brani titulu, ove sezone će imati teži posao nego prethodnih godina, igra se i plej-of početkom maja. Čini se da će pančevački Dinamo da bude najveći rival četi Borisa Rojevića.




tagovi

RK VojvodinaARKUS ligaRukometna superligaMohamed Aziz AidiMetaloplastika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara