Rasel Vilson (©AFP)
Rasel Vilson (©AFP)

Blokbaster trejd: Vilson u Denveru, Bronkosi dali "sve"

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.03.22. | 22:09

Doskorašnji kvoterbek Sijetla seli se u Kolorado. Sihoksi dobili po dva pika prve i druge runde drafta i trojicu igrača – Loka, Fenta i Herisa

Nikada nije dosadno u NFL-u. Šampionat je završen pre mesec dana trijumfom Los Anđeles Remsa, ali sada sledi ništa manje zanimljiva pijaca slobodnih agenata i vreme trejdova. U danu kada je Eron Rodžers dogovorio četvorogodišnju saradnju sa Grin Bej Pekersima za fantastičnih 200.000.000 dolara, usledila je nova bomba – Rasel Vilson je novi igrač Denvera.

Bronkosi su nedeljama jurili Rodžersa, ali kada je MVP protekle sezone odlučio da ostane na Lembo fildu, usledio je munjeviti „udar“ na Sijtl. Sihoksi su rekli „da“, pustili su kvoterbeka da ode put Kolorada, što znači da sledi totalna rekonstrukcija nekadašnjeg šampiona.

Izabrane vesti

Denver od penzionisanja Pejtona Meninga nema pravog kvoterbeka. Ne može već šest godina da se dokopa plej-ofa. Smenjivali su se na poziciji vođe napada Trevor Simijan, Pekston Linč, Kejs Kinum, Džo Flako, Dru Lok i Tedi Bridžvoter, ali nikako da se Denver vrati u vrh NFL-a. Sada su dobili elitnog kvoterbeka, ali su platili visoku cenu. Sijetlu su prosledili po dva pika prve i druge runde drafta i trojicu igrača – kvoterbeka Drua Loka, tajt enda Nou Fenta i defanzivca Šelbija Herisa.

04.00: (1,50) Golden Stejt (13,0) Los Anđeles Klipers (2,95)

Očigledno generalni menadžer Bronkosa, legendarni Džon Elvej, zna da mora da ima vođu na poziciji kvoterbeka, pa je usledio ovaj hazarderski potez.

Vilson je osvojio trofej Vinsa Lombardija 2014. godine, upravo trijumfom protiv Bronkosa, a naredne je igrao još jedan Superboul, kada je bio tragičar kultnog Superboula protiv Nju Ingland Petriotsa (24:28). Posle sledi pad. Prošla godina mu je bila katastrofalna u Sijetlu. Pauzirao je šest nedelja zbog preloma prsta, a njegov tim bio je poslednji u najjačoj diviziji u ligi, Zapadu NFC-a. Za devet sezona u Sijetlu samo dva puta nije odveo svoj tim u plej-of.

Očiglendo se zasitio Sijetla, kuburio je sa ofanzivnom linijom u bivšoj ekipi, pa je bilo vreme za novim izazovom. Trener Sijetla Pit Kerol sada mora da gradi novu ekipu, a videćemo da li će tim da napusti druga velika zvezde, preostali član šampionske generacije, lajnbeker Bobi Vegner.

Vilson u Bronkosima ima gotov tim kadar da se umeša u borbu za visok plasman narednih godina, možda čak i za napad na Superboul. Imaće kao glavnu metu u napadu risivera Džerija Džudija i prošlogodišnjeg odličnog ruki raning beka Džavontu Vilijamsa. Odbrana je bila bolja deo tima prethodnih godina, a sve su glasnije najave da će u Denver da se vrati Von Miler, koji je osvojio titulu sa Los Anđeles Remsima prošlog meseca. Trejd Rasela Vilsona biće ozvaničen 16. marta.

Rasel ima 33 godine, Sihoksi su ga birali u trećoj rundi drafta sa 75. pozicije 2012. godine.


tagovi

NFLNFL draftamerički fudbalRasel VilsonSijetl SihoksDenver Bronkos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara