Blagojević u napadu (©MN Press)
Blagojević u napadu (©MN Press)

Blagojević motivisan protiv bivšeg kluba, Zvezda se bez bodova vraća iz Kragujevca

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.03.23. | 20:44

Radnički ostvario 13. pobedu u Superligi Srbije

Odbojkaši Zvezde su u petak pobedili Vojvodinu, a večeras nisu imali snage za još jednu veliku pobedu. U Kragujevcu je do važnog trijumfa stigla ekipa Radničkog i na taj način ostavila crveno-bele tri mesta ispod. Izabranici Alekse Brđovića u odloženom susretu 14. kola Superlige slavili su posle četiri seta - 3:1 (20:25, 25:17, 25:20, 25:23).

Puni samopouzdanja stigli su momci sa Marakane u Kragujevac posle trijumfa protiv šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije i najvećeg favorita za osvajanje prvenstva, a kući se vraćaju praznih ruku. Posle kompletno odigranih svih 19 kola, Radnički je na trećoj poziciji sa skorom 13-6, dok je Zvezda na šestom mestu sa učinkom 11-8.

Izabrane vesti

Veoma motivisan na večerašnjem meču bio je nekadašnji igrač Crvene zvezde, sadašnji korektor Radničkog Aleksandar Blagojević. Sa 21 poenom bio je najefikasniji akter utakmice. Odličnu podršku imao je od Vuka Ivankovića, koji je završio susret sa jednim poenom manje (14 iz napada, četiri bloka, tri asa). Zapažen je bio i Jovan Vukmirović, koji je ušao u prvom setu i ostao sve do kraja na terenu. Zabeležio je 12 poena uz odličan napad (9-7, 78 odsto) i blok (četiri direktna poena). Dvocifren učinak ostvario je i Nikola Goić - 10 poena (napad 13-8).

U ekipi Crvene zvezde najbolji je bio igrač koji je ušao sa klupe - Stefan Skakić. Završio je meč sa 14 poena, a ispratili su ga Aleksandar Okolić i Milan Pepić sa po 11.

Još samo tri kola su ostala do kraja ligaškog dela. Radničkom je preostalo da odmeri snage sa Takovom, Mladim radnikom i Ribnicom, dok će Zvezda igrati protiv Jedinstva, Novog Sada i Partizana.



tagovi

OK RadničkiOK Crvena ZvezdaSuperliga Srbije u odbojciAleksandar Blagojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara