Danijele Santareli (AFP)
Danijele Santareli (AFP)

Bivši selektor Srbije u problemu: Santarelijeve muke sa liberom

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.07.24. | 16:34

Povredila se Gizem Orge

Olimpijske igre u Parizu nisu ni počele, a selektor ženske reprezentacije Turske Danijele Santareli već je zadobio glavobolju zbog zdravstvenog biltena. Kako prenose mediji sa Apenina, libero Gizem Orge doživela je povredu ramena.

Problematično po italijanskog stručnjaka, koji je kao strateg nacionalnog tima Srbije osvojio Svetsko prvenstvo 2022. godine, predstavlja i to da na prijavljenom konačnom spisku odbojkašica nema adekvatnu alternativu.

Izabrane vesti

Kao zvanično rezervna igračica, koja prema pravilima Svetske odbojkaške federacije (FIVB) može da uskoči u sastav iz medicinskih razloga, vodi se Bejza Ariči. Kako trenutna članica Ezačibašija, u kojem je zvezda ekipe naša Tijana Bošković, igra na poziciji srednjeg blokera, teško može da odgovori izazovu i eventualno zameni Gizem Orge. Međutim, postoji i druga opcija kojoj bi Santareli trebalo da pribegne. Put Francuske poveo je čak pet primača servisa, među kojima su Ebrar Karakurt, Darja Džebedžioglu, Tugba Ivegin, Meliha Diken i Hande Baladin. Dakle, verovatno mu preostaje da napravi drugačiju kompoziciju unutar reprezentacije i jednoj od navedenih dama dodeli ulogu libera.

Turkinje su i tokom pripremnog perioda imale kadrovskih muka. Na listi povređenih su se nalazile Zehra Guneš, Hande Baladin i Ilkin Ajdin, koja nije ni doputovala u prestonicu Francuske. Pozitivno po Santarelija je i vremenski period na raspolaganju do premijere u C grupi. Naime, aktuelne evropske šampionke prvi meč igraju u ponedeljak, 29. jula, protiv Holandije (9.00 časova), a potom slede i utakmice protiv Dominikanske Republike (1. avgust, 19.00) i Italije (4. avgust, 9.00). Čini se da do tada ima više nego dovoljno prostora da razmisli šta mu je činiti, pogotovu ukoliko se ispostavi da Gizem Orge nije u stanju da pomogne saigračicama.




tagovi

danijele santareliŽenska odbojkaška reprezentacija TurskeOlimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara