Vodeći Žoao Almeida (u ružičastom) ©AFP
Vodeći Žoao Almeida (u ružičastom) ©AFP

Biosfera na Điro D´italija propušta kovid

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.10.20. | 14:28

Pet ekipa pogođeno virusom, dve se povukle na početku druge sedmice takmičenja na jednoj od najvećih biciklističkih trka

Pod jakim udarima pandemije virusa korona trenutno se nalazi jedna od tri najcenjenije biciklističke trke na svetu, Điro D´italija (uz Tur de Frans i Vuelta a Espanja). Čak pet timova je imalo pozitivne nalaze, a dva su isključena iz takmičenja. A sve to iako ceo karavan živi u biosferi. Najgore je zapravo što se tek ušlo u drugu od tri takmičarske sedmice.

Jutros zbog velikih organizacionih problema razmišljalo se čak o otkazivanju današnje 10. etape, a možda i cele trke, ali je odlučeno da se i dalje kotrlja. Pa šta bude. Do sada su odustale ekipe Mitchelton-Scott i Jumbo-Visma, prvi zbog četiri zaražena člana tima, a drugi zbog pozitivnog testa glavnog vozača, Holanđanina Stiven Krujsvik.

Izabrane vesti

„Nije mi jasno, svi smo ušli i biosferu sa negativnim rezultatima, baš se pazi da ne bude kontaminacije, stvarno mi nije jasno kako sam pozitivan!“, razočaran i zbunjen je Krujsvik kojem sada sledi 10 dana samoizolacije.

Profi biciklizam nije mogao tradicionalno na proleće da pokrene sezonu zbog pandemije, te je ona krenula tek u avgustu. Odvožena je, uspešno, istina sa nekoliko pozitivnih testova i najveća trka, Tur de Frans, kao i Svetsko drumsko prvenstvo u Italiji. Kako sada stvari stoje, s obzirom i da je u Italiji, ali i ostatku EU povećan broj zaraženih, otkazivanje predstojećih takmičenja u 2020. je sve bliža mogućnost.

Trenutno vodeći u generalnom plasmanu Điro D´italija, tj. nosilac ružičaste majice je na iznenađenje svih mladi Portugalac Žoao Almeida.


tagovi

biciklizamĐiro d'Italija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara