"Španovićeva sa srpskom trobojkom"
"Španovićeva sa srpskom trobojkom"

Biće dana i za zlato: Ništa ne može da mi pokvari uspomene iz Ciriha

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.08.14. | 13:50

„Nije mi krivo što sam izgubila od Lesur, jer je ona trenutno jedna od najboljih skakačica sveta“, izjavila Ivana Španović posle srebrne medalje na Evropskom prvenstvu

Španovićeva sa srpskom trobojkomVicešampionka Evrope u skoku u dalj Ivana Španović rekla je da ne žali zbog propuštene prilike da osvoji zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Cirihu.

Srpska rekorderka je već u prvoj seriji ostvarila skok od 6,81 metara i bila vodeća sve do četvrte serije kada je Francuskinja Eloiz Lesur izbila na prvo mesto, skokom od 6,85 metara.
Uspomene koje nosim iz Ciriha ne mogu da mi pokvare ni kiša, ni jak vetar, ni izuzetno hladno vreme. Uživala sam na takmičenju, nadmetala i borila se sa najboljima i nije mi krivo što sam izgubila od Lesur, jer je ona trenutno jedna od najboljih skakačica sveta. Ova medalja mi mnogo znači i sada se nekako lakše diše“, rekla je Španovićeva.

Izabrane vesti

Srebrom u Cirihu nastavljen je niz osvajanja medalja na velikim takmičenjima, a ovoga puta srpska atletičarka bila je za nijansu sjajnija.
Kada saberem utiske ovo je bilo stvarno jedno od napornijih takmičenja, satnica je kasnila, takmičenje je prekidano više puta, skok u dalj je trajao izuzetno dugo, vremenski uslovi nisu bili na našoj strani i na kraju krajeva Lesur je imala samo malo više sreće, a znam da mogu mnogo bolje“, dodala je Španovićeva.

Srpska atletičarka će danas od 17.45 izaći na pobedničko postolje, pošto je ceremonija dodele medalja pomerene zbog nevremena na stadionu Lecingrund.

(FOTO: Action images)


tagovi

SrbijaIvana Španovićep u atleticiatletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara