(© OK Mladi radnik)
(© OK Mladi radnik)

Bez promena u Požarevcu: Miloša Živanovića nasmejale glasine o otkazu

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.10.24. | 16:47

"Svaki novi proces zahteva vreme i strpljenje", ističe trener Mladog radnika

Spekulacije da će dobiti pojačanje u liku odbojkaša Miloša Nadaždina, ali i da je pred smenom, iznenadile su trenera Mladog radnika Miloša Živanovića. Glasine je proverio i kod najrelevantnijeg izvora - predsednika Zorana Tonića.

Kako je i očekivao, dobio je povratnu informaciju da do prekida saradnje zbog dva vezana poraza na početku sezone neće doći. U razgovoru za Mozzart Sport je, između ostalog, podelio "saznanja", iako nije želeo previše da troši energiju na vesti koje kruže društvenim mrežama.

Izabrane vesti

"Srbija je specifična sredina. Pročitao sam različite objave, malo se i nasmejao. Na kraju sam i pitao prvog čoveka kluba da li bi trebalo nešto da mi saopšti", istakao je Živanović.

Čak je i na pomen eventualnih turbulencija u sastavu, do detalja objasnio da li bi provereni korektor trebalo da zaduži po treći put opremu Požarevljana.

"Nismo imali nikakve razgovore sa Nadaždinom. Nema ni nagoveštaja da će se uopšte ići u sličnom smeru. Miloša poznajem i privatno. Iako je reč o odličnom igraču, nismo pričali na tu temu sa njim. Kao i do sada, svaki odbojkaš sa kojim potpišemo ugovor će i biti predstavljen na zvaničnim stranicama kluba. Da je drugačija situacija, stvarno bismo i potvrdili".

Osvrnuo se potom 39-godišnji stručnjak na dosadašnje rezultate. Možda bi plasman na tabeli sugerisao na neuspešne nastupe, ali u iznošenju ocena se moraju uključiti i objektivne okolnosti.

"Porazi od Jedinstva i Vojvodine Mozzart ne idu baš na ruku. Teška je situacija kada se promeni 60 do 70 odsto igračkog kadra. Određenih modifikacija bilo je i tokom priprema. Upravo smo i morali da se potrudimo da stabilizujemo pojedine pozicije. Često se u sportu stiče utisak da je sve moguće promeniti preko noći. Međutim, svaki novi proces zahteva određeno vreme i strpljenje. Na nama je da radimo postepeno.

Podsetio je Živanović i na kvalitetne rostere Pazovčana i Novosađana.

"Jedinstvo ima gotovo savršenu šestorku. Ekipu predvode braća Bjelica, Goran i Novica, Tomo Micić, malo mlađi Srećko Ristić... Govorimo o iskusnim i stabilnim odbojkašima. Opet, Vojvodina Mozzart gradi projekat. Postavila je ciljeve koji su odlični po budućnost kluba, ali i srpske odbojke. Nekako deluje i da smo upali u mali problem, barem što se tiče baze muške odbojke. Nadamo se i da neće biti veći od trenutnog. Nedostaje kvalitetan rad... Trebalo bi svi da se dignemo na noge, radeći na zajedničkom zadatku".

(© OK Mladi radnik)(© OK Mladi radnik)

Uskoro sledi i novi izazov, utakmica trećeg kola elitnog ranga protiv Spartaka (petak, 19.00). Gostovanje na severu Bačke je specifično, pošto popularni Golubovi znaju u svojoj tvrđavi da budu nepremostiva prepreka i za favorizovane rivale.

"Subotica je vruć teren! Klub poseduje sjajnu ekipu. Bivši odbojkaš Raško Jovanović je sada postao i trener. Prethodno je i moj prijatelj Ivica Jevtić napravio određeni iskorak, ali i sa znatno drugačijum timom u odnosu na aktuelni. Pred nama je izuzetno težak meč, iako ne planiramo da se predamo pre vremena. Ne potcenjujemo protivnika, kao ni sami sebe. Pokazali smo u uvodnim duelima da možemo da igramo na zadovoljavajućem nivou".

Epilog neće uticati i na promene ambicija...

"Ljudi se uvek potajno nadaju višem od planiranog. Naša objektivna realnost je da opstanemo u Superligi, odnosno uđemo u plej-of. Bez ikakvih trzavica, ukoliko je ikako moguće. Dakle, cilj je plasman od šestog do osmog mesta".

Naglasio je i pozadinu povratka u Mladi radnik, posle angažmana u Letoniji, Austriji, Rumuniji, Švedskoj i Hrvatskoj.

"Došao sam iz razloga da pomognem matičnom klubu. Poziv sam dobio još krajem oktobra ili početkom novembra prošle godine. Kako sam tada bio vezan ugovorom za Hrvatsku, smatrao sam i da ne bi bilo u redu, barem sa profesionalne strane, da ostavljam jednu i preuzimam drugu ekipu. Po prirodi sam takav, uvek se trudim da posao odradim maksimalno. Rekao sam i tada da sam otvoren za priču u budućnosti".

Osim sopstvenog, veliki doprinos priželjkuje i od bivšeg libera reprezentacije Srbije, Nikole Pekovića.

"Deluje mi da moje osmogodišnje iskustvo van Srbije može da bude značajno. Nisam ni ja najpametniji stručnjak, već sam učio i od boljih. Vratio se jedan od trenera, ali i igrača. Suvišno je i pričati o Pekoviću, koji je u prethodnom periodu gradio inostranu karijeru. Čak je doneo u zemlju i poslednje evropsko zlato. Klub ima potencijala, na nama je da omogućimo prosperitet u stručnom i organizacionom smislu", zaključio je Živanović.



tagovi

Superliga Srbije u odbojciOK Mladi RadnikMiloš Živanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara