Vilfredo Leon (© Reuters)
Vilfredo Leon (© Reuters)

Bez oproštaja i za najveću zvezdu transfer pijace: Čak i klub reagovao zbog Leona

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.09.24. | 13:23

Lublin stavio tačku na brojne spekulacije

Možda je Vilfredo Leon najveća zvezda letnje transfer pijace, ali je i poznato da su navijači u Poljskoj veliki zaluđenici za odbojkom. Dugo su priželjkivali zvaničan debi naturalizovanog Kubanca u Lublinu. Kako publika nije imala privilegiju da na pripremnom turniru uživa u bravurama jednog od najboljih igrača na planeti, uopšteno nezadovoljstvo, kao i razočaranje medija, dovelo je do spekulacija i teorija zavera. Koliko je sve daleko otišlo, potvrđuje da je hitno morao da se oglasi i Leonov klub.

Kada je Vilfredo početkom 2024. godine obelodanio da napušta italijansku Peruđu, krenule su i glasine gde bi mogao da nastavi karijeru. A onog momenta kada je bilo i definitivno jasno da se odlučio za Lublin, simpatizeri nisu mogli da dočekaju da zaduži opremu. Nekako su savladali euforiju dok se nije završio njegov nastup sa reprezentacijom Poljske na Olimpijskim igrama u Parizu, potom i dilemu oko priključenja pripremama. Naglašavali su istovremeno i u komentarima na društvenim mrežama potencijalne termine prvih utakmica, očigledno očekujući spektakl.

Izabrane vesti

Približio se i start sezone, samim time i trenutak za jedno od prijateljskih nadmetanja na domaćem terenu. Sve je nagoveštavalo svečarsku atmosferu, više od 4.000 ljudi bilo je pristuno na tribinama, karte su planule gotovo mesec dana pre samog takmičenja... Međutim, fanovi Lublina su doživeli šok. Počevši od Lenovog zagrevanja, koje je praktično obavio bez saigrača, do dva duela u kojima je sedeo na klupi. Planirano ili ne, sasvim je moguće da su to bili dovoljni razlozi da krenu različita nagađanja, uglavnom dovođena u vezu sa njegovim zdravstvenim stanjem i prinudnom pauzom. Nisu u tome prednjačili samo navijači, nego i mediji.

Interesnatno je da Lublin nije želeo da stvara negativan publicitet u javnost, kao ni da dovodi Kubanca u poziciju da se uopšte oseća neprijatno. Rešio je i da se hitno oglasi, verovatno sa ciljem da prekine tumačenja izostanka sa terena.

"Olimpijske igre u Parizu pokazale su se posebno eksploatatorskim za Leona. U skladu s tim, posle takmičenja je bilo opravdano da se podvrgne regenerativnoj terapiji pre sezone. Aktivnosti imaju zadatak da zaštite zdravlje. Dakle, sproveden je individualni program treninga, koji je i rađen pre njegovog dolaska u klub. Našoj ekipi nije u interesu da precizno odredi datum debija u Plus ligi. U planu je da se dogodi u jednom od prvih mečeva", navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Inače, pripremni turnir je osvojila Peruđa, koja je u finalu pobedila Jastržebski - 3:1. Lublin je u meču za treće mesto nadigrao Rešov - 3:0.



tagovi

Vilfredo LeonOlimpijske igre 2024Pariz 2024Muška odbojkaška reprezentacija Poljske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara