Bez odbrane i golmana niko ništa nije osvojio

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.08.24. | 13:13

Mađarska kao na turbo pogon naspram Delfina - 17:13

Bez odbrane i golmana niko nije osvojio ništa, a kamoli olimpijsku medalju. A, vaterpolisti Srbije su baš u takvom stanju odigrali meč sa Mađarima i naravno doživeli ubedljiv poraz. Severne komšije izgledale su naspram Delfina kao da su sa turbo pogonom ušle u bazen – 17:13 (2:4, 7:1, 6:2, 3:4). Zato će aktuelni šampion Igara kao četvrtoplasirani u grupi čekati do kraja dana ko će mu biti rival u četvrtfinalu.

Osvežavajuće je izgledala igra i pobeda nad Francuskom, ali danas se olimpijski pobednik resetovao na izdanje protiv Australije. Šta nosi sutra sa ovakvim ogromnim oscilacijama u igri, to samo nebesa znaju...

Izabrane vesti

Osam minuta igrala je Srbija, dobila prvu četvrtinu, a onda kao da je izašla iz bazena. Jer, u odbrani nije bilo nikog, a na golu još manje, iako je selektor Stevanović probao obojicu golmana. Zvanična statistika posle 20 minuta igre je govorila da su Filipović i Mišović zajedno imali tri odbrane i 12 primljenih golova iz 15 šuteva! Od toga su Mađari samo tri puta imali igrača više, sve ostalo su bili pogoci sa distance, iz igre.

Što je najčudnije, odličnu prvu četvrtinu je odigrala Srbija. Mađarska je prva „zapucala“ golom iz kontre, ali je Miloš Ćuk uzeo loptu u svoje ruke i sa dva gola iz igre brzometno preokrenuo rezultat. Uz, u tom delu meča, dobrog Filipovića na golu i raspoloženog Vica na centru, Delfini su potpuno kontrolisali igru, bili razigrani u napadu. Posle osam minuta igre na semaforu je stajalo 4:2.

I onda između dve četvrtine kao da su prošla dva dana, jer se u igru vratila neka potpuno druga ekipa. Mađarska je u drugom kvartalu meča dala sedam golova! Od toga šest iz igre. Srpski golmani nisu mogli baš ništa da odbrane, ni promena koju je napravio selektor Stevanović, da je sredinom četvrtine Mišovića poslao u vodu umesto Filipovića, nije donela boljitak. Zalanki je tukao sa distance kao da nema nikog na srpskom golu... Što će se koji minut kasnije zaista i desiti... Sedam komada za osam minuta.

Serijom 4:0 Mađarska je okrenula rezultat, a vrhunac potpunog raspada u igri desio se u poslednjim sekundama, kada su Delfini na sredini bazena prodali loptu, a nisu imali ni golmana na golu, pa je Varga sa centra pogodio praznu mrežu za 9:7 na poluvremenu.

Ni Stevanović više nije znao šta da radi, vratio je Filipovića na gol na startu trećeg dela, a Mađarska je odmah dala gol, ponovo iz igre, sidraš Fekete je nadmudrio sve čuvare. Zgrabile su severne komšije čvrsto vođstvo, stekle veliko samopouzdanje i sigurnost u igri i u tom ritmu nastavile da „veslaju“ do kraja utakmice.

Na koncu treće četvrtine, u kojoj je Mađarska dala šest golova (6:2) bilo je 15:9. Gotov meč. A, imalo je još osam minuta da se igra.

Suštinski, ko će Srbiji biti rival u četvrtfinalu, da li Hrvatska, Italija ili Grčka, nije toliko važno, jer su to tri ekipe gotovo identične snage, pitanje svih pitanja je koja će Srbija doći u bazen za dva dana i može li tri puta zaredom na Igrama da prođe sa istim trikom: da se muči u grupi, a onda eksplodira kada krenu eliminacije. Ni u Riju i Tokiju nije izgledalo da je to moguće, pa...

Mađarska – Srbija 17:13 (2:4, 7:3, 6:2, 2:4)

Akvatikcentar u Parizu

Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Franulović (Hrvatska)

Mađarska: Vogel, Anjal, Manherc 1, Molnar 1, Vamoš 2, Nađi 1, Zalanki 4, Fekete, 3, Vigvari 1, Varga 2, Janšik 1, Harai, Banjaj. Selektor: Varga.

Srbija: Filipović, Mandić 5, S.Rašović 1, Ranđelović, Ćuk 3, Dedović 1, Drašović, N.Jakšić 1, Vico 2, Ubović, P.Jakšić, V.Rašović, Mišović. Selektor: Stevanović.


GRUPA B

Mađarska - Srbija 17:13

13.35: (1.20) Australija (9.00) Japan (6.75)

20.05: (6.75) Francuska (9.00) Španija (1.20)

 




tagovi

Dušan MandićUroš StevanovićPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara