Andrej Barna i Velimir Stjepanović (©Reuters)
Andrej Barna i Velimir Stjepanović (©Reuters)

Barna: Da popravim ono što sam zabrljao; Stjepanović: Boriću se za sebe i svoje vreme

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.07.24. | 12:52

Srpski plivači optimisti posle plasmana u polufinale Olimpijskih igara u Parizu

Srbija će imati dvojicu plivača u polufinalu Olimpijskih igara na 100 metara slobodnim stilom, Andreja Barnu i Velimira Stjepanovića. U četvrtfinalu su plivali 48,34 i 48,40 sekundi, što je bilo dovoljno da budu među 16 najboljih, ali obojica su posle svojih trka istakli da mogu da poprave svoje vreme i da se nadaju plasmanu u finale.

Polufinalne trke su takođe na programu ovog utorka, program počinje od 20.30 časova.

Izabrane vesti

Stjepanović je istakao da je sama činjenica što naša zemlja ima dvojicu predstavnika u polufinalu već ogromna stvar za srpsko plivanje.

Drago mi je da smo i Barna i ja ušli. Velika je stvar da Srbija ima dvojicu u jednoj disciplini u polufinalu. Mnogo mi je drago što nisam dopustio da mi loš prvi dan utiče na ostatak takmičenja. Sada idem da se odmorim i da se spremim, pa da vidim večeras šta mogu. Konkurencija je ozbiljna. Stotka kraul je jedna od najpopularnijih disciplina. Tu su uvek oni najjači i najbolji. Ja sam sigurno jedan od najmanjih koji je ušao u polufinale. Idem ovde da se borim za sebe, za što bolje vreme. Ako uspem ima šanse i za finale“, kazao je Stjepanović posle trke.

Velimir Stjepanović tokom trke (©Reuters)Velimir Stjepanović tokom trke (©Reuters)

Ovaj 30-godišnjak je istakao da bi njegov i Barnin uspeh mogli da utiču i na mlade nade našeg sporta, koje pokazuju veliki potencijal.

Ako i kad budemo prestali da plivamo ovo će da se pamti. Imamo mlade koji su bili četvrti na Evropskom prvenstvu za juniore, ostali su bez medalje za dve desetinke. Dosta su brži nego što smo mi bili u tim godinama. Nadam se da će im ovaj naš uspeh dati vetar u leđa i motivaciju da budu deo ovoga. Nadam se i da će plivačima otvaranje akva centra puno značiti. Ukoliko budu imali pristup tom bazenu koliko žele, ukoliko bude uslova za rad, doćiće i rezultati. I nama će možda onda biti lakše da se okupimo i treniramo zajedno. Trenutno to nije slučaj, svi se pripremamo na različitim krajevima sveta i onda nemamo baš priliku da zajedno sparingujemo. Drago mi je što se na plivanje i vodeni sportovi gleda malo ozbiljnije“, istakao je Stjepanović.

Barna nije bio toliko zadovoljan posle prve trke, priznao je da je napravio neke greške koje su mu pokvarile rezultat. Srećom, večeras će imati priliku da ih ispravi.

Rezultat nije bio baš najbolji, ali bitno da sam prošao u polufinale. To mi je bio cilj. Večeras imam šansu da popravim stvari koje sam zabrljao jutros. Imao sam malu tremu, bila mi je to prva trka. Verujem da će biti bolje večeras. To osmo mesto bi bio moj cilj, da se popnem za dva mesta. Čini mi se da mi beži devet stotinki to osmo mesto, tako da postoji šansa“, poručio je Barna.


tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024Andrej BarnaVelimir Stjepanovićplivanje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara