Frančesko Banjaja (Reuters)
Frančesko Banjaja (Reuters)

Banjaja nedodirljiv u Ostinu, herojska vožnja Horhea Martina

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.04.23. | 00:19

Fabio Kvartararo ponovo bez bodova...

Aktuelni svetski šampion Frančesko Banjaja ubedljivo je slavio u sprint trci na Velikoj nagradi Amerike u Ostinu. Popularni Peko trku je počeo sa pol pozicije i praktično preleteo stazu, završivši je sa preko dve sekunde prednosti u odnosu na Aleksa Rinsa, jedinog vozača koji je uspeo da mu koliko-toliko pripreti. Uz pomenutu dvojicu na podijumu se našao i Horhe Martin.

Odličan start trke imao je Rins, nije mu dugo trebalo da preuzme lidersku poziciju od Banjaje, ali se nije dugo ni zadržao na njoj. Italijan je već u prvom krugu iskoristio prednosti Dukatija, ponovo preuzeo čelo kolone i gotovo u svakom narednom krugu povećavao prednost, pa je tokom praktično čitave trke, izuzev prvog kruga, delovao nedodirljivo čak i za prvog i jedinog pratioca. 

Izabrane vesti

Marko Beceki, još uvek aktuelni lider kraljevske klase i Banjajin timski kolega, završio je na šestoj poziciji te trenutno ima samo bod prednosti u odnosu na Peka. Viceprvak iz prošle sezone Fabio Kvartararo, s druge strane, ponovo je razočarao. Diablo je u petom krugu ničim izazvan pao sa motora, i mada je uspeo da podigne motor i završi trku, kroz cilj je prošao 19. i samim tim ostao bez bodova, pa već sada zaostaje 36 poena za Becekijem.

Martin je pak, uz Banjaju, jedan od najvećih pobednika sprint trke. Prethodnih dana mučila ga je prehlada, pride je startovao sa 12. pozicije, ali je uspeo da iskoristi greške pojedinih rivala, pre svih Aleša Espargara, i uz odličnu vožnju završi na podijumu.

"Dao sam sto odsto. Nisam mogao da dišem, posle tri ili četiri kruga nisam osećao pluća više. Bilo je zaista teško da zadržim brzinu. Na kraju sam samo pokušao da ostanem miran. Znao sam da je Aleš brži", rekao je Martin posle trke.

MOTO GP – TABELA

1. Marko Beceki 54

2. Frančesko Banjaja 53

3. Žoan Zarko 35

4. Aleks Markez 33

5. Maverik Vinjales 32


tagovi

Moto GPFrančesko Banjaja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara