Danijel Džons (Foto: AFP)
Danijel Džons (Foto: AFP)

Bafalo jedva preživeo Majami, Njujork napravio prvo iznenađenje plej-ofa pobedom u Minesoti

Vreme čitanja: 4min | pon. 16.01.23. | 02:08

Džajantsi odgirali odličan meč i sada putuju na noge najboljem timu lige Filadelfiji

Odigrana su tek četiri meča plej-ofa u NFL-u a već imamo tri neizvesne i uzbudljive utakmice. Jedino je San Francisko na vreme rešio pitanje pobednika protiv Sijetla, dok su Džeksonvil, Njujork i Bafalo to ostavili za kraj, kidajući živce svojim navijačima ali zato oduševljavajući ljubitelje američkog fudbala koji su uživali u uzbudljivim i neizvesnim mečevima.

I dok je Džeksonvil u nedelju ujutro uspeo da nadoknadi minus od 27 poena i na kraju pobedi Los Anđeles Čardžerse 31-30, Bafalo je u nedelju uveče umalo od gotovog napravio veresiju. Nakon vođstva od 17-0, dozvolili su svojim greškama oslabljenom Majamiju da se potpuno vrati u meč, izjednači pa čak i povede u jednom momentu i to sa trećim kvoterbekom i bez najboljeg trkača. Na kraju, Bafalo je nastavio nepobedivi niz od 13 utakmica u plej-ofu kod kuće, ali je rešio meč tek dva minuta pre kraja za konačnih 34-31.

Izabrane vesti

Meč je obeležilo nekoliko stvari. Prvo, loša igra Bafala, koji je opet kuburio sa izgubljenim loptama, kojima su non-stop davali nadu Majamiju da može da preokrene, a to se zamalo i desilo. Bilsima je ovo peta utakmica sa tri ili više izgublјenih lopti ove sezone i ono što mora da zabrine trenera, treća uzastopna utakmica u kojoj se to dešava. U situaciji kada žele da stignu do finala, to se više ne sme dešavati. Sa oslabljenim Majamijem su se izvukli, ostali timovi su mnogo jači i iskoristiće sve greške Bafala.

Sa druge strane, Majami je koristio ’poklone’ Bafala ali ih nije iskoristio da napravi senzaciju i pobedi i to prvenstveno jer su imali previše sopstvenih grešaka u odsudnim momentima. Jedna od tih grešaka su početnički faulovi u ključnim momentima, kao i jako kasno postavljanje napada, što ide na dušu treneru Mek Danijelu. Na kraju se meč završio kako su svi pretpostavljali, pobedom Bafala, ali snažni Bilsi moraju mnogo toga da poprave u svojoj igri, jer ih u sledećem kolu očekuju ili Sinsinati ili Džeksonvil.

U meču koji je odigran u nedelju uveče, sastale su se ekipe Minesote i Njujork Džajantsa i napravile reprizu susreta iz regularnog dela sezone koji je završen sa manje od 7 poena razlike. Tada su Vikinzi slavili uz zvuk sirene i šut za tri poena sa preko 60 metara, ali sada su gosti iznenadili favorizovane domaćine i slavili sa 31-24. Opet je u pitanju bio meč sa manje od 8 poena razlike, a Minesota ih je do sada odigrala čak 11 u prvenstvu i svaki dobila. Osim ovaj večeras.

Sve je izgledalo super na početku meča za domaćine, koji su odmah poveli sa 7-0, ali je onda usledio nalet Njujorka, koji je efektivno, lepo i lako došao do 17-7. Gosti su jednostavno bili odlični u napadu, postizali poene u svakom napadu u prvom poluvremenu a posebno se istakao kvorterbek Danijel Džouns sa dva tačdaun dodavanja ali i 70 jardi trčanja.

Gosti su nastavili seriju i u drugom poluvremenu i poveli sa 24-14, međutim Minesota je bila žilava i nastavila da postiže poene taman toliko da ne dozvoli Njujorku da se previše odlepi. Domaćin je izjedančio na 24-24 tek na početku poslednje čertvrtine, ali je Njujork zadao, pokazaće se, finalni udarac sedam minuta pre kraja, kada je odlični trkač Barkli postigao tačdaun za konačni rezultat.

Ovom pobedom, Njujork je sebi ozbezbedio put u Filadelfiju, gde će ih dočekati ekipa sa najboljim skorom u ligi, koja se ovaj vikend odmarala, dok će pobednik meča između Tampe i Dalasa (utorak, 02:15) putovati u San Francisko.

PRVA RUNDA PLEJ-OFA

Subota

San Francisko Fortinajners - Sijetl Sihoks 41:23

Nedelja

Džeksonvil Džeguars - Los Anđeles Čardžers 31:30

Bafalo Bils - Majami Dolfins 34:31

Minesota Vajkings - Njujork Džajants 24:31

Ponedeljak

02.15 (1,25) Sinsinati Bengals (15,0) Baltimor Rejvens (4,60)

Utorak

02.15 (2,30) Tampa Bej Bakanirs (13,0) Dalas Kaubojsi (1,75)

***kvote su podložne promenama

Piše: Vladimir JOVANOVIĆ


tagovi

NFLNjujork DžajantsMinesota Vajkings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara