MN Press
MN Press

Avio-saobraćaj blokiran, odbojkaši bez pripremnih utakmica

Vreme čitanja: 1min | pet. 19.07.24. | 21:30

Orlovi nastavlju s treninzima u Beogradu

Dugo je muška reprezentacija Srbije čekala da odigra prve pripremne utakmice u Poljskoj, praktično još od završetka Lige nacija, ali će na predstojeće Olimpijske igre u Parizu otputovati bez prave provere zbog blokade avio – saobraćaja.

Iako je bilo planirano da Orlovi tokom vikenda učestvuju na prijateljskom turniru, nepredviđene okolnosti uticale su da stručni štab donese razumnu odluku i otkaže mečeve protiv Sjedinjenih Američkih Država (subota, 17.00 časova) i Japana (nedelja, 19.30 sati).

Izabrane vesti

„Nismo mogli da dođemo do Gdanjska u normalno vreme i odlučili smo da odustanemo od utakmica. Znamo da je sada Odbojkaška federacija Poljske u problemu da organizuje takmičenje bez četvrtog učesnika. Ipak, nismo bili u situaciji da budemo po aerodromima i menjamo letove, mada smo zahvalni na pozivu koji smo dobili“, istakao je selektor Igor Kolaković u izjavi za Odbojkaški savez Srbije.

Kako je strateg nacionalnog tima i naglasio, nije ni postojala opcija da se samo ispuni određena forma i period do odlaska u prestonicu Francuske provede u datim okolnostima. Prema daljem planu i programu, uz neočekivane korekcije, Srbija bi trebalo da nastavi sa treninzima u Beogradu do srede, 24. jula. Međutim, Kolaković nije isključio mogućnost da u međuvremenu dođe i do novih promena.

„Ne znamo kada ćemo tačno da letimo za Pariz. Tražili smo da to bude u utorak, pa se nadamo da će tako i da bude“, zaključio je iskusni stručnjak.

Piše: UROŠ SELENIĆ


tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara