Apsolutni rekord u CS2 esportu - Fnatic i M80 odigrali 71 rundu u mapi

Vreme čitanja: 5min | sub. 14.09.24. | 10:38

Novosti iz esporta

Fnatic i M80 su večeras oborili rekord CS2 esporta po broju odigranih rundi na jednoj mapi. Oni su u meču drugog kola ESL Pro Lige igrali čak osam produžetaka na prvoj mapi, a M80 je na kraju slavio rezultatom 37-34 na Anubisu.

Mapa za anale CS2 esporta je trajala skoro tri sata, a nakon sedam produžetaka igračima je bilo dopušteno da naprave pauzu i odu do kupatila, što je nešto što smo prvi put imali prilike da vidimo. Timovi su odigrali dva 6-6 poluvremena, a onda je usledila borba u kojoj su oba tima se smenjivala u blagoj prednosti, ali niko nije uspevao da prelomi i dođe do pobede. 

Izabrane vesti

Čak četiri igrača su prešla 50 fragova, a reck i slaxz- su podelili prvo mesto po broju fragova, svaki po 58, s tim što je reck ostvario 94.7 štete po rundi u proseku i završio mapu kao najbolje rangirani igrač sa 1.33 rejtingom.

Ovim je oboren onlajn rekord koji su postavili Zero Tenacity i Rhino kada je Rhino slavio 34-30 protiv srpske ekipe. 

Meč još uvek traje u trenutku pisanja ovog teksta, a M80 i Fnatic igraju produžetke i na drugoj mapi.

Telekom Rat za poslednji slot a LoL SP 2024

U borbi za poslednje mesto koje vodi na LoL Svetsko prvenstvo 2024 gledaćemo okršaj T1 i KT Rolstera, okršaj možda i najstarijih rivala u esportu. 

Aktuelni League of Legends šampion planete i najtrofejniji tim svih vremena u ovom sportu ima jednu poslednju šansu da se nađe u prilici da brani titulu ove godine. Oči celog sveta su uprte u LCK ligu gde će se u finalu baraža sastati dva velika imena - T1 i KT Rolster. Rivalstvo koje potiče još od zlatnih dana StarCraft esporta se prenelo i na LoL, a KT je nekako ostao u senci mnogo uspešnijeg rivala, iako su njihovi mečevi oduvek imali posebnu težinu čak i kada je T1 bio mnogo jači tim.

Ovoga puta ulog je zaista ogroman, 19 od 20 učesnika Svetskog prvenstva 2024 se zna, i ostala je još samo jedna karta za put u Evropu. 

T1 je ove sezone poklekao u LCK-u, nisu uspeli obe sezone da dođu do titule, nisu uspeli da osvoje dovoljno poena da se kvalifikuju na SP 2024, a potom su izgubili i prvi meč za prolaz rezultatom 3-2 protiv Dplus KIA. 

Zahvaljujući velikom broju regionalnih poena uspeli su da se nađu u poziciji da imaju popravni, ali ovo im je poslednja šansa da dođu do smotre najboljih timova na planeti, koja jednostavno nije ista kada na njoj ne igra (SKT) T1 i živa legenda esporta Lee "Faker" Sanghyeok.

ESL Pro Liga: Dvostruki šampion MOUZ pred ispadanjem

MOUZ je izgubio drugi meč uzastopno u ESL Pro Ligi i sada su sve dalje od pohoda na treću vezanu titulu. Oni će se u borbi za opstanak boriti protiv Fnatica, a potom potencijalno i protiv Astralisa kako bi došli do plejofa.

Grupu C se od samog starta obeležile pobede autsajdera, a MOUZ je bio vrlo blizu toga da kiksne već na samom startu kada je australijski Rooster prokockao veliku priliku da ih pobedi 2-0 ispustivši 5 na 2 situaciju za meč rundu u drugoj mapi. Slaba igra iz prvog meča se nastavila i u ostatku turniru, pa je MOUZ u drugom kolu doživeo 2-0 poraz od Imperiala. 

U takozvanom srednjem baražu gde se timovi bore za treći plejof slot MOUZ je doživeo i svoj drugi poraz, nakon što ih je Complexity potpuno nadigrao 2-0 (13-8 Vertigo, 13-6 Nuke). 

Favoriti C grupe su potpuno podbacili na turniru, tako da će MOUZ i Fnatic sutra u gubitničkom baražu igrati za opstanak, Fnatic je nakon poraza od M80 izgubio i od ekipe BIG, čime su prokockali dobar start kada su u derbiju prvog kola pobedili Astralis. Astralis se nalazi u najtežoj poziciji od svih favorita, oni će prvo morati da pobede Rooster, pa potom gubitnika kvalifikacionog meča između BIG i Complexity, a ukoliko im to pođe za rukom čeka ih pobednik duela MOUZ - Fnatic.

U grupi D do plejofa su došli Team Vitality i Team Liquid koji će se boriti za prvo mesto i direktan prolaz u četvrtfinale. Oba tima su lako došli do pobeda, Vitality je savladao FURIU 2-0 (13-7 Vertigo, 13-3 Dust2), a Liquid je nadigrao Virtus,pro (13-7 Ancient, 13-6 Dust2).

U srednjem žrebu Falcons su pobedili ATOX i sada ih čeka Virtus,pro, dok je RED Canids bio bolji od ENCE zakazavši SA derbi protiv ekipe FURIA.

MisteM unapređen u prvi tim NiP-a, alex odlazi

Kapiten Ninjas in Pyjamas akademije Gareth "MisteM" Ries će dobiti priliku da predvodi prvi tim, a mesto u startnoj postavi za njega je napravio Alejandro "alex" Masanet koji je benčovan.

Dolazak Španca iz redova Movistar Ridersa u novembru prošle godine je bila pomalo začuđujuća odluka NiP-a, možda i svojevrsni rizik koji se godinu dana kasnije definitivno nije isplatio. Nindže nisu uspele da se probiju u vrh svetskih ekipa i pored konstantnih promena u timu, a alex nije uspeo da se nametne kao stabilan kapiten za to vreme. 

Mistem ima 22 godine, a od januara igra za Young Ninjas, akademiju Ninjas in Pyjamas. 

NiP sada ima tri igrača na klupi, podsetimo pored alexa tu su i Patrik "es3tag" Hansen i Kristian "k0nfig" Wienecke.

NiP će početkom novembra zaigrati Svenska Cupen 2024 sa novom postavom, a nakon toga ih očekuju Major valifikacije.

Aktuelna petorka Ninjas in Pyjamas sada izgleda ovako:

Fredrik "REZ" Sterner

Isak "isak" Fahlen

Max "maxter" Jansson

Artem "r1nkle" Moroz

Gareth "MisteM" Ries



tagovi

esport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara