Angelina Topić (©Reuters)
Angelina Topić (©Reuters)

Angelina Topić doživela naprsnuće i propušta finale!

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.08.24. | 17:32

Srpska atletičarka doživela je težu povredu...

Nažalost, Angelina Topić neće moći da nastupi u finalu Olimpijskih igara u Parizu, potvrdio je predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović!

Topićeva je doživela naprsnuće fibule.

Izabrane vesti

"Nažalost, Angelina Topić neće moći da nastupi u finalu Olimpijskih igara u Parizu. Tokom zagrevanja došlo je do ozbiljnije povrede desne noge, tačnije naprsnuća fibule u predelu skočnog zgloba. Kakva devojka, sa takvom povredom da izbori finale je za rubriku 'verovali ili ne'! Ona je za nas uzela medalju i pokazala svima kako se brane boje svoje zemlje. Idemo Angelina, tvoja karijera je tek počela, svi znamo da ćeš posle ovoga biti još bolja i jača", objasnio je Jevrosimović.

Srpska atletičarka je uprkos tako teškoj povredi uspela da preskoči normu za finale skoka uvis, pošto je prešla granicu od 1,92 metra. Povredu je doživela tokom zagrevanja, kada je pri doskoku nezgodno zgazila sunđer. Izvrnula je nogu i tom prilikom došlo do naprsnuća. Njoj je odmah u pomoć pritrčala naša medicinska ekipa koja joj je stavila bandažu tako da se ublaže otok i bol, kasnije je naglasila da će probati sve da bi bila spremna za finale...

Velikog srca i neverovatne hrabrosti, Angelina Topić je napravila sjajan rezultat, s obzirom da je maltene sa jednom nogom skočila normu za finale. Probala je da preskoči i visinu od 1,95 metara u čemu nije uspela, ali ona je svakako za nas šampionka neverovatnog srca i karaktera.

Veliki je ovo udarac za srpski sport na Olimpijskim igrama, s obzirom da je Angelina Topić imala odlične rezultate u poslednje vreme i imala je svoju šansu da se bori čak i za medalju.

Angelini Topić želimo da se što pre oporavi i da se vrati jača nego pre, da nam što pre ponovo donosi medalje i radost!


tagovi

atletikaAngelina TopićPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara