Simone Đaneli (©FIVB)
Simone Đaneli (©FIVB)

Đaneli: Vozom smo se vraćali kući Mikjeleto i ja, ceo vagon nam je aplaudirao

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.09.22. | 12:29

Kapiten reprezentacije Italije i dalje pod velikim utiskom zbog svega što je doživeo na Svetskom prvenstvu

Sjajno su dočekani odbojkaši Italije posle osvajanja Svetskog prvenstva. Svi su bili presrećni zbog velikog uspeha, pa su sa ushićenjem čekali da pozdrave šampione.

Posle evropskog trona, Azuri su zauzeli i svetski. Odigrali su odličan šampionat, a predvodio ih je sa dirigentskom palicom MVP Simone Đaneli.

Izabrane vesti

"Poslednja lopta je pala... I ja sam pao", priča uz osmeh dizač Italije i Peruđe. "Za razliku od EP kada sam plakao, ovog puta sam se smejao na sav glas. Bio sam srećan, neverovatno uzbuđen, osećao sam čistu radost i uživao ne razmišljajući ni o čemu".

Njegov klupski i reprezentativni saigrač Ruso se dobro seća svakog detalja u finišu meča...

"Do poslednje lopte priznajem da nisam razmišljao o tome da igram finale. Ali, kada je Bjenjek otišao na servis, pogledao sam ga, iza njega je na semaforu pisalo 24:20 za nas. Pomislio sam tada da ćemo pobediti ako pogreši. Napravio je grešku, a ja sam ostao nepomičan, dok je nešto prolazilo kroz mene. Onda je Rećina legao preko mene i šokirao me. Nikada takvu emociju nisam osetio", opisuje Ruso.

Nekoliko minuta kasnije bili su na najvišem stepeniku pobedničkog postolja.

"Bio sam zaista srećan sve vreme", kaže Simone. "Ovo su trenuci za koje biste želeli da se nikada ne završe, zato sam pokušao da u potpunosti uživam u njima i da ih zadržim u sebi za ceo život".

Podjednako je uživao i Roberto.

"Sećam se naših širokih osmeha podijumu. Bilo je neverovatno kada smo ugledali zlatne medalje".

Kapiten Đaneli je verovao da i pored jakih protivnika, Italija može da se izbori za najsjajniju medalju.

"Kako idete napred, tako vera postaje sve jača. Sigurno da je prekretnica bila utakmica sa Francuskom. Oni su luda ekipa, teško ih je pobediti... Nagrada MVP prvenstva? Ovo je timski sport, ekipa je na prvom mestu, bez toga nema priznanja. Zahvaljujući mojim saigračima, uspeo sam da se pokažem na najbolji način, njihov talenat mi je omogućio da istaknem svoje kvalitete. Tada je svakako lepo primiti nagradu, a ne dešava se često da to priznanje dobije dizač. Ali, uveravam vas da je mnogo veće zadovoljstvo postati svetski šampion".

Ruso je takođe pomenuo važnost meča sa Trikolorima.

"Na početku ne razmišljate da li ćete osvojiti, već mislite o prvoj sledećoj utakmici. Pobeda protiv Francuske nam je dala sigurnost. Posle je bila Slovenija, i na tom meču smo videli svoju snagu. Mislim da smo zaslužili titulu, jer smo pobedili najbolje na turniru. Sećam se reči selektora pre meča sa Kinom u grupi, kada je postojala mogućnost da završimo na prvom ili drugom mestu. Rekao nam je da igramo i da razmišljamo samo o pobedi, a da ne mislimo o tome sa kojim ćemo se protivnikom kasnije sastati, jer moramo sve da pobedimo kako bismo osvojili SP".

I tokom prvenstva, a posebno po završetku, odbojkaši su privukli veliku pažnju javnosti u Italiji.

"Dok smo bili tamo osetio sam podršku ljudi iz Italije, to nam je dalo energiju. Ali, zapravo sve sam shvatio tek kada smo se vratili u Italiju. Mikjeleto i ja smo zajedno krenuli kući vozom, ušli smo u vagon, svi su ustali i aplaudirali nam. Zaista fantastičan osećaj... Mi smo prvac sveta i to s pravom", zaključio je Đaneli.


tagovi

Simone ĐaneliOK PeruđaSvetsko prvenstvo u odbojcisvetsko prvenstvo za odbojkaše 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara