Odbojkašice Srbije (©FIVB)
Odbojkašice Srbije (©FIVB)

Ana Malešević: Smatram da smo im pomogli; Branka Tica: Mogle smo i da pobedimo

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.06.24. | 13:07

Svesne su odbojkašice Srbije da su imale lepu priliku za trijumf

Na papiru najslabiji protivnik Srbije na trećem turniru Lige nacija bila je selekcija Francuske. Prvi duel bio je sa Holanđankama - bronzanim sa poslednjeg EP, naredna dva su sa Japanom i Italijom - pa je sasvim jasno da je danas u ranim jutarnjim satima propuštena dobra prilika za pobedu.

Trikolorke su slavile posle četiri seta, ali su ih u velikoj meri pogurale devojke sa druge strane mreže. Naš mladi i neiskusni tim napravio je čak 38 grešaka i na neki način odlučio pobednika.

Izabrane vesti

"Žao mi je što nismo današnju utakmicu da odvedemo u peti set. Smatram da smo mogle da pobedimo da smo u nekim ključnim trenucima odigrali bolje", rekla je u izjavi za OSS Branka Tica. "Na ovom meču smo mnogo bolje odradile blok i odbranu, ali mnogo smo grešile servis. U najvažnijim momentima smo pravile greške - da li u napadu, da li na servisu. Mislim da je Francuska bila u tim presudnim momentima bolja i da je zato pobedila. Što se tiče meča protiv Japana - drago mi je i jedva čekam da igramo pred domaćom publikom. Daćemo sve od sebe".

Debi u seniorskoj reprezentaciji upisala je Nataša Čikuc Dins, koja je završila susret sa 11 poena.

"Krivo nam je zbog poraza, znamo da smo bile blizu. Presudio je veliki broj grešaka, pre svega iz servisa. Nećemo previše razmišljati o prethodnom meču, ovo je za nas veliko iskustvo. Ovde smo bez pritiska, guramo i trudimo se da svaka utakmica izgleda što bolje", rekla je Nataša Čikuc Dins.

Utiske posle meča je iznela i njena koleginica iz istog kluba i sa iste pozicije - Ana Malešević.

"Čestitala bih ekipi Francuske na pobedi, smatram da smo im danas pomogli. Imali smo mnogo grešaka - iz napada i servisa - bile su direktne. Svakako mislim da je naša igra bila bolja nego protiv Holandije, iako je isti rezultat. Atmosfera je bila malo bolja nego na tom meču. Igra nam se poboljšava, treba nam još uigranosti. Svaka devojka je pomogla, sve će biti bolje i bolje. Nemamo mnogo vremena, već sutra nas očekuje utakmica protiv Japana. Nadamo se najboljem", zaključila je Maleševićeva.



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkašiceBranka TicaAna MaleševićNataša Čikuc Dins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara