(©Reuters)
(©Reuters)

Ameri sa bronzom oko vrata preuzimaju olimpijsku baklju! Krah Mađara i veliki uspeh Udovičića

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.08.24. | 12:03

Najodlikovanija vaterpolo nacija ostala bez medalje u Parizu posle izvođenja peteraca

Još koji sat do zatvaranja Igara u Parizu, olimpijsku baklju preuzeće Amerikanci, i to sa bronzom oko vrata! Los Anđeles će goreti 2028. godine, napadaće brojne rekorde domaćin, a orkanski vetar u leđa dobio je i u vaterpolu.

Amerikanci su još od Olimpijskih igara u Pekingu bili bez odličja, tada su preko leđa Srbije ušli u finale i uzeli srebro, sada im je bronzu doneo – Srbin. Veliki uspeh Dejana Udovičića, najavio je da će njegov tim u Parizu napasti podijum i uspeo je u tome. Popeo se nanajiži stepenik, posle izvođenja penala protiv Mađarske – 8:8, petercima 3:0!

Izabrane vesti

Najodlikovanija vaterpolo nacija ostala je bez medalje u Parizu, i da sve bude gore po Mađarsku, danas srpski vaterpolisti mogu da se izjednače sa njenom najvećom generacijom, koja je osvojila zlato tri puta zaredom.

Mađari nisu uspeli da odbrane bronzu sa Olimpijskih igara u Tokiju, pukli su pod pritiskom kada je došlo do peteraca. Sva tri su promašili. Redom su neprecizni bili Deneš Varga, veliki talenat Vince Vigvari i Gergo Zalanki. Sa druge strane, bez greške Hanes Daube, Maks Irving i Aleks Bouven.

(©Reuters)(©Reuters)

Ipak, junak meča za bronzu je Adrijan Vajnberg. Američki čuvar mreže je odbranio prvi i drugi šut u penal-seriji, a sakupio je čak 16 odbrana! Marton Vamoš mu ništa nije mogao, ni Silard Janšik. Zbirno su iz igre opalili 0/8. Tri neprecizna šuta, kao i kapiten, uzeo je i Gergo Fekete.

Ništa nije funkcionisalo u igri Mađarske, veliki deo zasluga za to ide i na račun Dejana Udovičića za pripremu utakmice. Još jedan uspeh srpskog stratega u Parizu na klupi inostrane reprezentacije, juče je Nikola Grbić sa odbojkšima Poljske osvojio srebro.

OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU – MEČ ZA BRONZU

AMERIKA – MAĐARSKA 8:8 (3:0)

(3:2, 1:1, 2:2, 2:3)

Pariz

Sudije: Sebastijen Dervio (Francuska), David Gomes Pordomingo (Španija)

AMERIKA: Vajnberg (16 odbrana), Huper 1, Vavić, Obert, Daube 2, Kupido 1, Halok 2, Vudhed, Bouven 2, Č. Dod 1, R. Dod, Irving 2, Holand. Selektor: Dejan Udovičić.

MAĐARSKA: Vogel (8 odbrana), Anđal 1, Manherc 1, Molnar, Vamoš, Nađ 1, Zalanki 2, Fekete, Vigvari 1, Varga 2, Janšik, Harai, Banjaj. Selektor: Žolt Varga.

OLIMPIJSKI TURNIR ZA VATERPOLISTE – MEČ ZA BRONZU:

Nedelja

Amerika – Mađarska 8:8, petercima 3:0



tagovi

Vaterpolo reprezentacija Sjedinjenih Američkih Državavaterpolo reprezentacija MađarskePariz 2024Olimpijske igre 2024Olimpijske igreŽolt VargaDejan UdovičićDeneš VargaGergo ZalankiGergo FeketeMarton VamošVince VigvariSilard JanšikAdrijan VajnbergHanes DaubeMaks IrvingAleks BouvenBen Halok

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara