Alfa Romeo ponovo ima tim u Formuli 1

Vreme čitanja: 1min | sub. 02.02.19. | 10:28

Zauber preimenovan

Nakon čak 33 godina izbijanja iz autosporta, Alfa Romeo se prošle godine vratila u Formulu 1 ali samo kao glavni sponzor ekipi Zauber. Međutim u predstojeću takmičarsku godinu švajcarska ekipa će ući sa promenjenim imenom te će sada nositi naziv automobilskog giganta osnovanog pre 108 godina u Milanu - Alfa Romeo F1 Racing.

To je lepa vest za sve ljubitelje velikog italijanskog brenda koji pak neće opskrbljivati ekipu niti jednim šrafom, barem za sada! Štab tima ostaje u Švajcarskoj, a takođe i ceo inženjerski tim. Motore će i dalje dobijati od Ferarija, sa kojim imaju veoma tesne odnose. Tako je ovog leta stigao Kimi Raikonen upravo iz štale Crnog konjića, a u suprotnom smeru je otišao talentovani Šarl Lekler. Drugi volan Alfa Romea u 2019. će biti test vozač Ferarija, Antonio Đovinaci.

Izabrane vesti

Alfa Romeo je jedna od pionira Formule 1, a osvojila je i prve dve titule u najprestižnijem automobilskom takmičenju zahvaljujući legendarnom Huanu Manuelu Fanđu. Nova sezona Formule 1 počinje 17. marta tradicionalno u Melburnu na Velikoj nagradi Australije. Titule brane Luis Hamilton i njegov Mercedes.

FOTO: Shutterstock


tagovi

ZauberAlfa Romeo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara