Džoš Alen (©AFP)
Džoš Alen (©AFP)

Alenu 258.000.000 – drugi najveći ugovor u istoriji

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.08.21. | 08:28

Kvoterbek Bafalo Bilsa produžio ugovor na šest godina za fantastičnu cifru

Nova sezona u NFL-u kreće za mesec dana. Počela je predsezona, a kreće i potpisivanje blokbaster ugovora. Prvi je krenuo Bafalo koji je produžio ugovor s kvoterbekom Džošom Alenom na šest godina. Sedmi pik na draftu 2018. godine dobio je čak 258.000.000 dolara, od toga zagarantovanih 150.000.000.

To je drugi najveći ugovor u istoriji NFL-a posle onog od prošle godine kada je Patrik Mahoms dogovorio saradnju sa Kanzasom za 503.000.000 dolara na čak 10 godina.

Izabrane vesti

Njemu ruki ugovor ističe naredne godine, a novi važi do 2028. godine. On će u proseku da zaradi 43.000.000 dolara, sa više od 50 odsto zagarantovanog novca.

"Džoš je sve ono što smo tražili, a mnogi misle da najbolje tek dolazi“, rekao je generalni menadžer tima iz države Njujork Brendon Bin.

Alen je prošle godine vodio Bilse do finala Amertičke fudbalske konferencije (AFC), ali u borbi za Superboul, Bafalo je poražen u Kanzasu od Čifsa. Dve pobede u prošlosezonskom plej-ofu bile su prve za Alena u Bafalu.

"Imamo mnogo posla pred nama. Uzbuđen sam zbog potpisivanja ugovora. Sve sam sada ostavio iza sebe i počeo da fokusiram samo na fudbal“, istako je Alen.

Kvoterbek Bilsa prošle godine je imao 4.544 jardi, 37 tačdaun pasova. Bafalo je imao sjajnu sezonu sa 13 pobeda i samo tri poraza u ligaškom delu. Naredne sezone tim koji predvodi Šon Mekdermot je jedan od kandidata za Superboul. Imaće jaku konkurenciju na Istoku AFC-a u Nju Inglandu i Majamiju, a u konferenciji najveće šanse da opet igraju za Lombardijev trofej daju se vicešampionu, Kanzas Sitiju sa fenomenalnim Mahomsem.



tagovi

NFLNFL ligaBafalo BilsDžoš Alen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara