ALEKSANDRA VELIKA! Imamo medalju u tekvondou

Vreme čitanja: 1min | pet. 09.08.24. | 16:59

Aleksandra Perišić pobedom nad Kineskinjom Đi Song plasirala se u finale Olimpijskih igara u Parizu

Imali smo Milicu Mandić u Londonu, potom Tijanu Bogdanović, a sjajnu nisku srpskog tekvondoa nastavila je Aleksandra Perišić u Parizu!

Sjajna srpska tekvondistkinja obezbedila je našoj zemlji još jednu medalju, pošto je u polufinalu kategorije do 67 kilograma savladala Kineskinju Đi Song – 2:0 (11:4, 9:1).

Izabrane vesti

Osigurala je Aleksandra Perišić srebro, a u velikom finalu će se boriti protiv Mađarice Vivijan Marton.

Kakav je samo meč odradila Aleksandra Perišić. Kineskinja se ništa nije pitala. Krenula je agresivno ka rivalki koju je već savladala jednom ove godine. Đi Song je povela posle udarca u glavu, ali od tog momenta duh Milice Mandić je ušao u Aleksandru Perišić. Tukla je po glavi Kineskinju koja nije našla odgovor.

Slična priča nastavila se i durgoj rundi. Osetila je Aleksandra da je Đi Song psihički i fizički pala. Napadala je iz svih oružja. Njeni udarci bili su hiruški precizni, imala je Aleksandra odličan balans i govor tela. Zaustavljala je Kineskinju u svim pokušajima, i potom mirno privela meč kraju.

Obezbedila je Aleksandra četvrtu medalju Srbiji u Parizu, ali se nadamo da će večeras oko 21.20 osvojiti još jedno zlato. Na to je srpski tekovndo preplaćen, počev od igara u Londonu kada nas je razgalila Milica Mandić.



tagovi

tekvondoAleksandra Perišić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara