Aleksandar Rakić (©AFP)
Aleksandar Rakić (©AFP)

Aleksandar Rakić se vraća u oktagon

Vreme čitanja: 1min | pon. 05.08.24. | 18:12

Srpski MMA borac 26. oktobra u Abu Dabiju učestvuje na UFC 308, a za protivnika će imati nekadašnjeg izazivača za titulu u poluteškoj kategoriji, Rusa Magomedova Ankalajeva

Doživeo je Aleksandar Rakić težak poraz nokautom od Jiržija Prohaske sredinom aprila kojim je izgubio šansu da postane izazivač za titulu u poluteškoj kategoriji, međutim spreman je srpski MMA borac za povratak u ring.

Rođeni Bečlija će 26. oktobra u Abu Dabiju učestvovati na UFC 308 gde će za protivnika imati sjajnog i vrlo opasnog Rusa Magomedova Ankalajeva.

Izabrane vesti

U pitanju je 32-godišnjak iz Mahačkale, mestu koje je kroz prošlost iznedrilo neke od najvećih MMA boraca u istoriji poput Kabiba Nurmagomedova. Bio je Ankalajev krajem 2022. godine i izazivač za upražnjeni pojas, međutim nije uspeo da savlada Jana Blahoviča (borba proglašena nerešeno), Poljaka od kojeg je kasnije izgubio Rakić. U dosadašnoj profesionalnoj karijeri ima bilans od 18 pobeda (10 KO), jednog remija i jednog poraza. U poslednjem meču odigranom u januaru je nokautirao Brazilca Džonija Vokera.

Preostali okršaji će biti jednako spektakularni. Kao glavna poslastica je izabrana borba za titulu u perolakoj kategoriji gde će se sudariti branilac trona Ilija Topurija i Maks Holovej. U srednoj kategoriji će ring podeliti Robert Vitaker i neporaženi Hamzat Čimajev, dok će kod teksaša u oktagon ući Francuz Siril Gan i Aleksander Volkov.


tagovi

Aleksandar RakićmmaUFC

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara