(©ESL)
(©ESL)

Aktuelni prvak ESL Pro Lige ispao iz takmičenja, poznati plej-of parovi

Vreme čitanja: 4min | uto. 17.09.24. | 03:37

Novosti iz sveta esporta

Nakon dve uzastopne titule u ESL Pro Ligi MOUZ je poklekao već u grupnoj fazi 20. sezone, izgubivši odlučujući meč za prolaz dalje protiv američke ekipe Complexity. Uz Complexity do plejofa je došla i FURIA koja je brazilskom derbiju pobedila RED Canids. 

Vladavina MOUZ-a u ESL Pro Ligi se završila neslavnim ispadanjem u grupnoj fazi gde su zauzeli tek peto mesto u Grupi C. Nakon poraza protiv Imperiala njih je dva puta savladao Complexity i to bez izgubljene mape. U revanšu smo gledali Ancient umesto Nuke, ali je konačan ishod bio identičan. Complexity je poveo 13-8 pobedom na Vertigu, a na Ancient su trijumfovali 13-10 rezultatom.

Izabrane vesti

U međuvremenu kao najveće iznenađenje se istakao američkim tim M80 koji je završio grupnu fazu sa 6-0 učinkom i na najbolji mogući način iskoristio kikseve favorita da obezbedi direktan prolaz u četvrtfinale. Oni su u borbi za prvo mesto u grupi savladali Imperial.

U grupi D smo gledali revanš brazilskih timova u kome je FURIA još jednom slavila (13-7 Anubis, 13-9 Nuke). Iako ove godine igraju nešto slabije, FURIA nastavlja da pruža solidne rezultate za tim koji je prošao kroz dosta promena.

Vitality i Liquid su odigrali uzbudljiv meč za prvo mesto u D grupi u kom je Vitality pobedio 2-1 (10-13 Anubis, 13-5 Nuke, 13-9 Dust2). Povoljan žreb za plejof je istakao Vitality kao glavnog kandidata za titulu, čime bi nastavili sa uspesima nakon velike pobede u Kelnu.

Plejof će otvoriti BIG i MongolZ, a ova četvrtina žreba se nastavlja sa Eternal Fire koji čeka pobednika tog meča, i konačno Vitality. Virtus.pro i Heroic čine sledeći par, koji se ukršta sa ekipama MiBR i M80, u verovatno najslabijoj četvrtini baraža.

Sa druge strane Complexity i FaZe igraju derbi šesnestine finala, pobednika čeka Liquid, a ko pobedi taj meč u četvrtfinalu ide na G2 Esports.

I konačno, FURIA i Spirit otvaraju poslednju četvrtinu žreba, ukrštaju se sa Imperial i Natus Vincere.

Prvak sveta T1 ipak brani titulu na LoL SP 2024

T1 je uspeo da savlada KT Rolster u odlučujućoj petoj partiji finala baražža LCK lige za odlazak na Svetsko prvenstvo 2024, čime je ujedno i kompletiran spisak učesnika takmičenja.

Aktuelni šampioni planete će imati izuzetno težak zadatak da odbrane titulu i dođu do petog trofeja čime bi dodatno uvećali već ogromnu razliku između njih i svih ostalih ekipa. 

T1 je na proleće bio jednu partiju od titule, kada ih je u finalu savladao njihov najveći rival Gen.G rezultatom 3-2. Nakon toga sledi veliki pad forme u letnjoj sezoni, završavaju na trećem mestu iza Gen.G i budućeg šampiona Hanwha Life Esportsa, koji su jedno prigrabili prva dva LCK slota za Svetsko prvestvo.

Nakon toga je usledio baraž gde je T1 izgubio prvi kvalifikacioni meč protiv Dplus KIA, ponovo je rival bolji u petom gejmu, a sudbina je htela da i u finalnom meču protiv KT Rolstera opet gledamo svih pet partija, a ovoga puta T1 je uspeo da izađe kao pobednik.

Dva puta je T1 vodio i dva puta je KT izjednačio, a u petoj partiji Faker je igrao Corkija koji je do tada imao 0-11 skor ove sezone u LCK-u, ali je crna serija ovog heroja konačno prekinuta. Zeus je igrao ključnu ulogu u pobedi svog tima pokazavši zašto je možda i najbolji Yone igrač na planeti, uspevajući da konstantno tera protivnički tim da drži pažnju na njemu, što je oslobodilo prostor za ostatak tima da urade šta je neophodno kako bi došli do pobede. 

Konačan spisak učesnika LoL Svetskog prvenstva 2024 sada izgleda ovako:

LCK: Hanwha Life Esports, Gen.G, Dplus KIA, T1

LPL: Bilibili Gaming, Top Esports, LNG Esports, Weibo Gaming

LEC: G2 Esports, Fnatic, MAD Lions

LCS: FlyQuest, Team Liquid, 100 Thieves

APAC: PSG Talong, Fukoka SofTbank HAWKS

VN: GAM Esports, Viking Esports

CBLOL: paiN Gaming

LAT: Movistar Riders

Valve otkrio novog Dota 2 heroja 

Sada već tradicionalno poslednjeg dana The International turnira Valve je predstavio narednog heroja u igri Dota 2, koji se zove Kez.

Iako za sada nema nagoveštaja o njegovim veštinama u igri, iz kratkog trejlera o heroju možemo videte da je u pitanju veoma brz i agilan heroj koji lako preskače prepreke i sjajno barata mačem dok izvodi spirale, skače i trči.

On će biti 126 heroj u Doti, prvi od kako je izašao Ringmaster. Kada je reč o Kezu, on će izaći tokom četvrtog dela Crownfall scenarija, što znači da ćemo ga relativno uskoro videti u igri, prema nekim glasinama več 24. septembra. 

Kez izlazi u trenutku kada je The International oborio neslavni rekord najmanjeg broja igranih heroja tokom takmičenja, a fanovima Dote ostaje nada da će Kez ostaviti utisak na metu i da će možda otvoriti vrata nekim drugim herojima da budu više igrani.

Za sada se nagađa da će najverovatnije biti heroj na carry poziciji, iako smo carry heroja imali pre Ringmastera. 


tagovi

esport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara