(Star sport)
(Star sport)

Adut manje u borbi za medalju, svetski prvak mora na operaciju umesto na strunjaču

Vreme čitanja: 1min | pon. 05.08.24. | 10:19

Stevan Mićić odustao od takmičenja na Olimpijskim igrama

Najpre su Zorana Araunović i Damir Mikec osvojili zlato u streljaštvu, Novak Đoković doneo isto odličje u tenisu, nadali smo se da bi borci mogli sličnim putem, ali smo ostali bez jednog od aduta pred početak rvačkih takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu.

Iz konkurencije se povukao Stevan Mićić, jedan od najboljih rvača našeg tima grčko-rimskim stilom. Njega je povreda kolena onemogućila da izađe na strunjaču i pokuša da se bori za neku od medalja.

Izabrane vesti

To predstavlja snažan udarac ambicijama našeg olimpijskog tima, jer je Mićić aktuleni prvak sveta u rvanju slobodnim stilom u konkurenciji do 57 kilograma. Do tog statusa stigao je prošle godine na Svetskom prvenstvu Beogradu.

Stradao mu je zadnji ligament i povreda je teže prirode, nema stabilnost pokreta, koordinaciju, koleno „šeta“ i operativni zahvat je neophodan. Bio je na više pregleda, nadali smo se da će doći do poboljšanja i poslednje dve nedelje trenirao je sa bandažerima i steznicima na kolenu. Nažalost, nije došlo do pozitivnog pomaka“, objasnio je Dejan Jovičić, trener Mićića u izjavi za Nova sport.

Takmičenja u rvanju počinju danas, a prvi predstavnik Srbije je Georgij Tibilov.


tagovi

rvanjeStevan MićićOlimpijske igrePariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara