Sanja Đurđević i Adela Helić (©MN Press)
Sanja Đurđević i Adela Helić (©MN Press)

Adela Helić ponovo u crveno-belom, na Marakani i reprezentativka Sanja Đurđević

Vreme čitanja: 5min | sre. 17.08.22. | 16:16

Prva dva pojačanja ženskog tima Crvena zvezda predstavljena danas u trofejnoj sali SD

Prethodnu sezonu završile su sa duplom krunom, a narednu započinju sa željom da taj rezultat ponove, ali i naprave uspeh na evropskoj sceni. Odbojkašice Crvene zvezde su promenile ekipu, ali ne i ambicije.

Danas su na Marakani predstavljena dva pojačanja, a narednih dana će biti pred novinarima i ostale devojke koje su stigle u prethodnom periodu. Od danas je i zvanično jasno da će ulogu prvog korektora imati Adela Helić, koja je nekada bila u crveno-belom dresu, dok će libera igrati Sanja Đurđević, koja stiže iz Uba.

Izabrane vesti

"Fenomenalan je osećaj, mnogo mi je drago da sam se vratila. Imala sam odlično iskustvo u 2013. i 2014. godini, kada sam bila tu. U tom periodu sam radila sa Ratkom Pavličevićem, tako da mi je mnogo drago da se on vratio, da je Vanja tu (prim. aut. Banković) i da smo stvorili kompletan tim, spreman za najveće rezultate", rekla je Adela Helić. "Pratila sam domaće prvenstvo, zanimalo me je kako se sve odvija. Znam da je Zvezda osvojila duplu krunu, iskreno se nadam da ćemo taj uspeh ponoviti i volela bih da napravimo pomak u evropskim takmičenjima, jer je to uvek dodatna motivacija".

Helićeva ima 32 godine, a njena odbojkaška priča krenula je iz Prijepolja. Igrala je za Puteve Trendtex, subotički Spartak, Crvenu zvezdu. Prva inostrana stanica je bila Poljska, a posle toga se oprobala i u Francuskoj, Mađarskoj, Nemačkoj...

"Iskreno, posle sedam, osam godina u inostranstvu, došlo je vreme da više razmišljam o sebi i porodici. Imala sam želju da se vratim u Srbiju, da budem svoja na svome, jer svi koji su bili u inostranstvu znaju kako je to – dođete na dva, tri meseca i onda opet idete. Super je to iskustvo, ali ja sam mnogo želela da se vratim u Srbiju. Otvorila mi se ova prilika. Srećna sam što sam opet ovde".

Crvena zvezda će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona i imaće lepu priliku da se plasira u grupnu fazu. Te utakmice će motivisati odbojkašice da se pokažu u još boljem svetlu.

"Ja smatram da dodatno pokreću. Igrala sam već Ligu šampiona, CEV Kup, Kup izazivača... Mislim da su podstrek da se još više dokažemo, sami sebi i da bolje odigramo domaće prvenstvo. Uvek je tako bilo. Mislim da neće biti razlike ni sada. Jedno podstiče i drugo", rekla je Helićeva za kraj.

Na Marakani su odlučili da dovedu libera sa Uba, u pitanju je Sanja Đurđević, koja je bila član reprezentacije Srbije koja je uzela bronzu u Ligi nacija.

"Čast mi je i privilegija što sam u ovoj trofejnoj sobi i da radim sa trenerom kao što je Ratko Pavličević. Ovu prvu nedelju nismo osetili. Dobro, ja sam trenirala celo leto. Nadam se da ćemo uzeti najmanje dva trofeja, tu je i treći – Superkup. Nadam se da ćemo dodati još neki trofej ovoj kolekciji", naglasila je Sanja Đurđević, koja je prethodne sezone upravo sa Crvenom zvezdom vodila bitku za trofej u domaćem prvenstvu. "Igrali smo finale prošle godine, bila je to dobra borba. Ali eto, to je sport. Nama je i posao. Idem tamo gde mislim da je najbolje za mene".

Prošle sezone je Đurđevićeva sa Ubom igrala grupnu fazu Lige šampiona.

"Evropske utakmice su uvek motivacija. Ja sam imala čast da prošle godine igram evropske utakmice, nadam se da ću sada još više uraditi", izjavila je Sanja Đurđević.

Član UO Milan Vujko je potvrdio da Zvezda ima najveće moguće ciljeve i u narednoj sezoni.

"Naše ambicije su evropske. Naravno, prvo treba osvojiti domaće prvenstvo, kao i Kup. I za mušku i za žensku ekipu imamo iste ambicije kao i prošle godine, s tim što žene treba da ponove te uspehe, a muškarci da budu bolji. Nadamo se sa novim pojačanjima da ćemo imati ponovljene rezultate u ženskoj selekciji, a u muškoj bolje", rekao je Vujko. "Imaćemo verovatno i jaču podršku od Uprave. Imamo kvalitetne trenere, dobre, koji su gladni titula, nadam se da će oni to preneti na svoje ekipe. A ekipe su već dobro poznate, tu su i reprezentativni igrači, igrači koji su već bili u Crvenoj zvezdi. Svako ko obuče crveno-beli dres sigurno će se boriti za titule".

Osvrnuo se i na mlađe kategorije kluba.

"Sigurno je da, kad pravimo dobre rezultate, deci to godi i opredeljuju se da treniraju kod nas. Već imamo mnogo poziva dece i roditelja, svi traže termine. Mi se trudimo da otvorimo još školica, da bismo imali termina za novu decu. Siguran sam da ćemo duplirati ove godine broj članova", zaključio je Vujko.

(MN Press)(MN Press)

Generalni direktor Crvene zvezde Nikola Rosić je izneo lična očekivanja, a osvrnuo se i na prethodnu sezonu.

"Zadovoljni svakako jesmo. Uvek može više, naravno. Zato smo ostvarili potrebne analize, što se tiče prvenstveno muške ekipe. Mislim da smo se tu adekvatno pojačali, doveli iskusne igrače, koji će nam pomoći da se borimo za trofeje, da i tu podignemo lestvicu više. Što se tiče ženske ekipe, ciljevi su potpuno jasni – da opet osvojimo dva trofeja, da odigramo značajnu ulogu u Evropi, prvo da se plasiramo u Ligu šampiona, a onda da u grupi pružimo dobre partije. Gladni smo titula, dižemo lestvicu naviše".

Izlazak na evropsku scenu će biti veliki izazov za crveno-bele odbojkašice, koja će od oktobra voditi Ratko Pavličević.

"Najprestižnije takmičenje Liga šampiona zahteva konkurenciju na svakoj poziciji, iskusne i kvalitetne igrače, što mislim da u ovom trenutku imamo. Uz te iskusne igrače, napravili smo iskorak u mlađim selekcijama, mislim da smo i tu napravili okosnicu, koja će nam doneti rezultate u budućnosti, uz sistem rada koji će treneri sprovesti. Završen je prelazni rok. Kompletirani smo, počeli smo da radimo. Imamo šanse i kvalitet da dođemo do grupne faze Lige šampiona, to je naš cilj", završio je Rosić izlaganje.


tagovi

Nikola RosićŽOK Crvena zvezdaAdela HelićSanja ĐurđevićOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara